Dette websted bruger cookies til at analysere trafik og til at tilpasse annoncer. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. For mere information besøg vores privatlivspolitik.

Hvordan træner man store hunde?

At træne en stor hund, tilbyde den godbidder og ros, når den gør noget, du vil have den til at gøre, hvilket vil hjælpe med at styrke adfærden. For eksempel, hvis du træner din hund til at sidde, skal du give den en godbid og klappe den, når den sidder. Undgå dog at straffe din hund, når den gør noget forkert, da hunde reagerer bedre på belønningsbaseret træning. Derudover skal du prøve at afsætte to 15-20 minutters træningspas hver dag, så du er i overensstemmelse med din træning, hvilket hjælper din hund med at lære hurtigere. Under dine træningssessioner vil du måske først holde din hund i snor, indtil du er sikker på, at den ikke løber væk eller bliver aggressiv. For tip fra vores veterinærmedforfatter, som hvordan du lærer dine store hundespecifikke kommandoer, læs videre!

Træning af store hunde adskiller sig ikke meget fra træning af hunde af enhver størrelse
Træning af store hunde adskiller sig ikke meget fra træning af hunde af enhver størrelse, så længe du fokuserer på at bruge positiv forstærkning og udøve tålmodighed.

Træning af store hunde adskiller sig ikke meget fra træning af hunde af enhver størrelse, så længe du fokuserer på at bruge positiv forstærkning og udøve tålmodighed. At træne en stor hund er en ligetil proces. Begynd med at undersøge og forberede lidt, og dykk så lige ind i undervisningen i grundlæggende kommandoer. Så længe du forbliver rolig og fast gennem processen og gør dit bedste for at undgå almindelige træningsfejl, bør du ikke have problemer med at træne din store hund.

Del 1 af 3: begynder dit træningsprogram

 1. 1
  Start tidligt. Selvom dette måske ikke altid er en mulighed, er det ideelt at starte hundetræningsprocessen, når din hund er mindre end 1 år gammel, især når det kommer til store hunde. Planlæg at begynde at træne din hund, så snart du tager den med hjem, hvilket kan være så tidligt som 8 uger.
  • Hvis du træner en hvalp, skal du holde sessionerne korte og integrere leg i dem for at holde din hvalp engageret.
  • Når du træner en ældre hund, skal du forvente, at processen tager lidt længere tid og kræver lidt mere tålmodighed. Det er ikke sandt, at du "ikke kan lære en gammel hund nye tricks." Det kræver bare lidt mere indsats!
 2. 2
  Brug belønningsbaserede træningsmetoder. Hunde har en tendens til at reagere bedre på belønningsbaseret træning end på straf. Det kan være en god idé at bruge spiselige godbidder til at belønne din hund, når de udfører, som du vil have dem til. Du kan også bruge et yndlingslegetøj, verbal ros og kærlig berøring.
  • Vælg en spiselig godbid, som din hund kan lide at spise. Højværdige godbidder som små stykker hotdogs eller kyllingebryst fungerer godt.
  • Sig "god hund!" eller "godt job!"
  • Engagere din hund i et kort spil dragtrækning eller hentning.
  • Kæledyr din hund på hovedet eller ridse ørerne.
 3. 3
  Overvej at bruge clicker-træning. Princippet med clicker træning er at lære hunden at knytte lyden fra clicker til en belønning eller godbid. Klik på klikeren når som helst du belønner hunden. Kliket bliver en måde at straks belønne din hund for god opførsel.
  • En klikker kan købes i din lokale dyrebutik.
  • Introducer klikkeren til din hund, og sørg for en godbid hver gang du klikker. Dette kaldes "opladning af klikeren."
  • Hold klikeren med dig hele tiden, og klik på den når som helst din hund udviser god opførsel, og giv derefter hunden en belønning eller godbid.
  Som hvordan du lærer dine store hundespecifikke kommandoer
  For tip fra vores veterinærmedforfatter, som hvordan du lærer dine store hundespecifikke kommandoer, læs videre!
 4. 4
  Afsæt tid til hundetræning. Når du begynder at træne din hund, skal du planlægge at tage 2 sessioner om dagen i cirka 15-20 minutter hver. Mange mennesker har succes med at gøre 1 session om morgenen og 1 om eftermiddagen.
  • Træningssessioner er en tid til læring. Du skal stadig styrke træningen hele dagen ved at belønne god opførsel med ros eller godbidder.

Del 2 af 3: undervisning i grundlæggende kommandoer

 1. 1
  Lær din hund at "sidde." at lære en stor hund at sidde kan være meget nyttigt. Du kan bruge denne kommando når som helst du har brug for din hund til at roe sig ned. Start med at vise din hund, at du har en godbid. Vis godbidder på næseniveau, og hæv derefter behandlingen højere. Din hunds hoved skal følge behandlingen og forhåbentlig tilskynde deres bund til at gå ned. Sig "sid." Når bunden rammer gulvet, skal du rose din hund og give godbidder som belønning.
  • Sig kommandoen "sid" med en høj, klar stemme.
  • "Behandler" kan være en spiselig godbid og / eller klikstøj (hvis du er klikkertræning).
  • Når din hund begynder at forstå "sidde", skal du springe over belønningen en gang imellem.
 2. 2
  Træn din hund til at "blive". "ophold" er virkelig en udvidelse af "sidde", så disse kommandoer bør undervises i den rækkefølge. Det er vigtigt at lære en stor hund at blive, fordi det kan forhindre, at din hund farer for tæt på folk. For at undervise i ophold skal du beordre din hund at sidde og derefter tage et skridt baglæns. Sig ordet "ophold". Hvis hunden ikke bevæger sig, skal du give en belønning. Forøg afstanden gradvist.
 3. 3
  Lær din hund at "droppe den." store hunde kan komme ind i flere ting end mindre. Din hund kan endda være i stand til at nå varer fra din tæller, så det er afgørende at lære din hund at "droppe den." Begynd med at lade hunden hente noget, såsom et legetøj. Tilbyd din hund til at "handle" dig med en godbid. Når du ser hundens kæbe begynde at slappe af, skal du sige kommandoen "slip den." Ros hunden og tilbyd godbidder, så snart den taber legetøjet.
 4. 4
  Lær din hund at holde sig væk fra møbler. Når man træner hunde, fungerer positiv forstærkning meget bedre end straf. I stedet for at skælde på din hund, når den kommer på dine møbler, skal du blot fortælle hunden at "gå i seng. Lær din hund at gå til et godkendt sted (såsom en hundeseng) for at få dem væk fra møblerne. Ret din hund til stedet og sig "gå i seng." Giv en godbid, når denne handling er afsluttet. "
  Hvilket vil hjælpe med at styrke adfærden
  At træne en stor hund, tilbyde den godbidder og ros, når den gør noget, du vil have den til at gøre, hvilket vil hjælpe med at styrke adfærden.
 5. 5
  Forhindre din hund i at hoppe på mennesker. Hvis din store hund er god til at sidde og blive, kan du muligvis bruge disse kommandoer til at forhindre din hund i at hoppe på mennesker. Igen vil du bruge så meget positiv forstærkning som muligt, så beløn din hund, når de med succes kan sidde / blive, selvom de er begejstrede. Du kan bruge en kommando som "ned" eller "fra" for at afbryde springadfærd. Beløn altid hunden, når de overholder det.
  • Lær din hund at sidde og blive når som helst en ny person kommer ind i lokalet. Dette vil afskrække hunden fra at hoppe på mennesker som en hilsen.
  • Hvis hunden springer, skal du bruge kommandoen "ned" eller "fra" og derefter give hunden en godbid, så snart alle 4 poter er på gulvet.

Del 3 af 3: Undgå almindelige fejl

 1. 1
  Stol ikke på fysisk vejledning som et træningsredskab. Mindre hunde kan trænes i at sidde ved forsigtigt at skubbe ned på deres bageste eller lære dem at rulle rundt ved fysisk at rulle dem over. Dette fungerer muligvis ikke med en stor hund. Fokuser i stedet på verbale kommandoer og positiv forstærkning.
 2. 2
  Giv faste kommandoer, mens du får øjenkontakt. Du behøver ikke at overbevise din hund om, at du er alfa-hunden i pakken. Faktisk vil en alfahund gøre en velvillig leder, ikke en aggressiv håndhæver. Du skal simpelthen vise, at dine kommandoer er faste, og at du ikke trækker dig tilbage. Tal dine kommandoer med en høj, klar stemme. Oprethold konstant øjenkontakt med din hund, mens du gør det.
 3. 3
  Brug positiv forstærkning frem for straf. Alle hunde reagerer bedre på positiv forstærkning snarere end at skælde ud eller straffe, men det er især vigtigt med store hunde, fordi du aldrig vil give hunden en grund til at være aggressiv. I stedet for at prøve at bekæmpe dårlige vaner, skal du fokusere på at lære god opførsel.
  • Undgå at slå eller råbe på din hund. Hvis du finder dig selv ved at blive sur, skal du bare gå væk.
  • At råbe på din hund eller slå det kan tilskynde hunden til at blive aggressiv og handle ud.
 4. 4
  Overvej at holde hunden i snor under træningen. Hvis du er bekymret for, at din hund kan blive aggressiv eller ukontrollerbar under et træningspas, er en god mulighed at holde den i snor. Et godt yank i snor, når din hund er ophidset eller opfører sig dårligt, kan være nok til at roe ned til hunden. Træk snoren fast mod dig, men træk ikke så hårdt, at det vil skade hunden.
  • For endnu mere beskyttelse kan du bruge en hovedkrave eller næseparti.
  • Hvis din hund er aggressiv, skal du bede din dyrlæge om at anbefale en professionel hundetræner, der hjælper dig med at begrænse denne adfærd.
  Men det er især vigtigt med store hunde
  Alle hunde reagerer bedre på positiv forstærkning snarere end at skælde ud eller straffe, men det er især vigtigt med store hunde, fordi du aldrig vil give hunden en grund til at være aggressiv.
 5. 5
  Hold børn og andre dyr væk, mens du træner. Du vil træne din hund i et roligt og stille miljø. Prøv at placere andre kæledyr i et andet rum og bede børn om at holde sig væk under træningspas. Dette giver din hund mulighed for at fokusere, og det har den ekstra fordel, at dine kæledyr og børn er sikre.
  • Når din hund har de grundlæggende kommandoer nede, kan du arbejde på at træne med nogle distraktioner, som når andre dyr eller børn er til stede.
 6. 6
  Vær konsekvent med din træning. Hvis du prøver at lære din hund ikke at gøre noget, skal du håndhæve det hver gang du ser adfærden.
  • For eksempel bliver hunden forvirret, hvis du lader den sidde i sofaen for at se en film med dig, men så skælder du den ud, fordi den sidder på samme sted, når du har selskab.

Tips

 • Hvis du bruger godbidder under træning, skal du konsultere emballagen for at sikre, at du ikke overfoder din hund.

Spørgsmål og svar

 • Hvad hvis du begynder at træne din hund, så ignorerer den dig?
  Det betyder, at du har desensibiliseret din hund ved at bruge kommandoen for ofte. Hunde, især unge hvalpe, bør trænes højst 15 minutter om dagen. Sørg for at afslutte træningen med din hund, der ønsker mere. En hund, der ignorerer dig under træning, forstår det måske ikke. Prøv at få deres opmærksomhed med en godbid snarere end med en verbal kommando først.
 • Hvordan træner jeg min hund til at slikke mit ansigt?
  Der er mange teknikker, men jeg tager personligt noget som hotdog, hamburger eller salami, lægger et lille stykke i munden og får hunden til at tage det.
 • Hvordan træner du en stor hund?
  Bare tag ham ud ofte og ros ham, når han driver sin forretning udenfor. Hvis han har en ulykke, skal du ikke råbe, bare tag ham ud med det samme.

Lignende artikler
 1. Hvordan identificeres en Shih Tzu?
 2. Hvordan diagnosticeres gigt hos rottweilers?
 3. Sådan træner du engelske spring spaniels?
 4. Sådan træner du en Manchester Terrier?
 5. Hvordan man går en stor hund som barn?
 6. Hvordan man laver proteinfattigt hundemad?
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail