Dette websted bruger cookies til at analysere trafik og til at tilpasse annoncer. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. For mere information besøg vores privatlivspolitik.

Hvordan vælger man et AKC-navn til hunde?

For at vælge et AKC-navn til en hund skal du vælge et navn på 36 tegn eller derunder inklusive mellemrum. Hvis hunden har et kennelnavn eller et fornavn, der deles af medlemmer af dens stamtavle, skal du medtage det sammen med et unikt andet navn. Undgå at bruge AKC-showudtryk eller titler i navnet, som "Champ" eller "Champion", såvel som navne med uanstændighed eller stødende terminologi. Inkluder heller ikke hundens race eller køn i navnet. For at få tip til, hvordan du registrerer det navn, du vælger, skal du læse videre!

Ikke alle registrerede AKC-navne har brug for kennelnavne i starten eller hvor som helst i hundens navn
Ikke alle registrerede AKC-navne har brug for kennelnavne i starten eller hvor som helst i hundens navn.

For at registrere en hund i European Kennel Club (AKC) skal hunden have et officielt AKC-navn. Dette navn vil blive brugt, hvis du vælger at vise hunden. Organisationen skal godkende det navn, du vælger for at bevare unikheden blandt hunde med stamtavle. Der er specifikke retningslinjer, der skal følges, når du vælger din hunds registrerede navn. At forstå, hvordan man vælger et navn, øger sandsynligheden for, at dit navn accepteres.

Metode 1 af 4: Valg af det rigtige navn

 1. 1
  Vælg et navn, der ikke må være mere end 36 tegn. 36 tegn er den tilladte grænse for en grundlæggende AKC-registrering, hvor alle tegn, inklusive mellemrum, tæller med i grænsen. Dog kan op til 50 tegn bruges til et ekstra gebyr på 7,50€.
 2. 2
  Undgå at bruge AKC-titler. Du bliver nødt til at undgå brugen af AKC-showbetingelser og titler i din hunds navn. Dette udelukker navne som "champ" og "champion".
 3. 3
  Undgå stødende vilkår. Vælg et AKC-navn, der ikke indeholder bandeord, uanstændige sætninger eller stødende terminologi. Navne som dette vil blive afvist af AKC.
 4. 4
  Undgå at bruge navne på racer. Navn på specifikke hunderacer er ligeledes ikke tilladt i AKC-registrerede navne. Navne, der indeholder udtryk som "beagle" eller "collie", kan gøre det vanskeligt for konkurrencedommere, så hold dig væk fra at bruge dem.
 5. 5
  Hold dig væk fra udtryk, der beskriver køn. Specifikke kønsudtryk, som pige, dreng, tæve eller stub, bør undgås, når man vælger et AKC-registreret navn. Igen kan brug af specifikke kønsbetingelser gøre det kompliceret for dommere, når din hund konkurrerer.
En anden begrænsning for at ændre navnet på en AKC-registreret hund er modtagelsen af AKC-priser
En anden begrænsning for at ændre navnet på en AKC-registreret hund er modtagelsen af AKC-priser.

Metode 2 af 4: komponering af et unikt navn

 1. 1
  Brug det passende "kennelnavn ". Hvis din hund kommer fra en veletableret stamtavle, har de muligvis allerede et "kennelnavn", der skal bruges som deres fornavn. Kennelnavnet er ofte et sammensat ord, der har en eller anden betydning for opdrætteren, for eksempel en kombination af familienavne, navne på andre elskede kæledyr eller navne på steder, de har været. Tal med din opdrætter for at finde ud af, om din hund allerede er blevet kaldt med et kennelnavn.
  • Alle hunde opdrættet i denne familie har samme fornavn.
  • Du ønsker at vælge et andet navn for hver hund, der er unik.
 2. 2
  Vælg et navn baseret på datoen. En almindelig metode til at vælge et interessant navn (eller andet navn) er at tænke over, hvad der skete den dag, din hund blev født. For eksempel, hvis din hund blev født på Abraham Lincolns fødselsdag, kunne du navngive ham "Lincoln" eller "Big Beard" eller "Emancipator."
 3. 3
  Vælg et navn inspireret af en placering. En anden metode til valg af et unikt navn (eller andet navn) er at tænke på en placering. For eksempel kan du bruge navnet på den første gade, du har boet på (f.eks. Sacramento, Pulaski eller Milwaukee). Alternativt kan du navngive hunden efter en favoritby eller noget der minder dig om den by (f.eks. Eiffeltårnet, Golden Gate eller Street Performer).
 4. 4
  Vælg et navn ved at kombinere andre navne. Du kan muligvis komme med et interessant navn til din hund ved at kombinere navnene på tidligere elskede kæledyr. For eksempel, hvis du havde en dejlig kat ved navn Sasha og en sød bulldog ved navn Fido, kunne du tænke på at navngive din nye hund Fisha eller Sado.
 5. 5
  Tilføj et efternavn. Endelig har din AKC-registrerede hund brug for et efternavn. Generelt har ejere tendens til at bruge deres egne efternavne. Hvis du deler denne hund med din partner, bliver du nødt til at beslutte, hvem du vil give hunden, eller hvis du vil bindestreg.
For at vælge et AKC-navn til en hund skal du vælge et navn på 36 tegn eller derunder inklusive mellemrum
For at vælge et AKC-navn til en hund skal du vælge et navn på 36 tegn eller derunder inklusive mellemrum.

Metode 3 af 4: Registrering af en hunds navn

 1. 1
  Tilmeld dig online. Besøg webstedet European Kennel Club og indsend din ansøgning online. På dette websted kan du kontrollere, om dit navn opfylder alle de nødvendige krav, samt at dit valgte navn ikke allerede er taget.
  • AKC tillader op til 37 hunde af hver race at have samme eller lignende navn.
 2. 2
  Tilmeld dig via mail. Hvis du hellere ikke vil registrere dig via internettet, kan du stadig indsende en gammeldags papiransøgning via mailen. Du kan udskrive ansøgningen fra webstedet European Kennel Club eller besøge et lokalt kapitel for at hente en ansøgning.
 3. 3
  Betal gebyrerne. Uanset om du indsender din ansøgning online eller via mail, skal du betale de nødvendige gebyrer. Gebyrerne varierer afhængigt af de forskellige tjenester, du ønsker.
  • Hundregistrering kun = 22€
  • Registrering + mistet og fundet = 34€
  • Registrering + stamtavle = 34€
  • Registrering + mistet og fundet + stamtavle = 46€
 4. 4
  Modtag et certifikat for tilmelding fra den europæiske kennelklub. Når din registrering er blevet officiel, modtager du et certifikat fra European Kennel Club, der viser registreringen af din hund med hans AKC-navn. Det er især vigtigt for dig at holde fast i registreringsnummeret til din hvalp, selvom du forkerer papircertifikatet.
 5. 5
  Beslut hvad du vil kalde hunden. Dit AKC-navn på 36 tegn vil sandsynligvis være for detaljeret til at henvise til din hund i det normale liv. Du vil have det navn, du kalder ham, skal være en kortere eller enklere version af dit AKC-navn.
Hvis hun eller hun ikke allerede har produceret eller far et AKC-registreret hvalpekuld
Navnet på en AKC-registreret hund kan kun ændres, hvis hun eller hun ikke allerede har produceret eller far et AKC-registreret hvalpekuld.

Metode 4 af 4: Ændring af en AKC-registreret hunds navn

 1. 1
  Sørg for, at din hund blev født i Europa. Navnet på en AKC-registreret hund kan kun ændres, hvis hunden blev født i Europa. Find ud af, hvor din hund blev født, hvis du ikke er sikker.
 2. 2
  Få skriftligt samtykke fra en opdrætter. I tilfælde, hvor hunden først blev registreret af kuldsejeren eller opdrætteren, kræves kuldeejerens skriftlige samtykke. Anmod om et brev fra din kuldsejer eller opdrætter for at komme videre med en navneændring.
 3. 3
  Sørg for, at din hund ikke har et AKC-registreret kuld. Navnet på en AKC-registreret hund kan kun ændres, hvis hun eller hun ikke allerede har produceret eller far et AKC-registreret hvalpekuld.
 4. 4
  Sørg for, at din hund ikke har modtaget AKC-priser. En anden begrænsning for at ændre navnet på en AKC-registreret hund er modtagelsen af AKC-priser. Du kan kun ændre navnet på din hund, hvis han eller hun aldrig har modtaget en pris ved et AKC-arrangement.
 5. 5
  Overhold alle andre AKC-navnekrav. Enhver navneændring skal overholde alle AKC-krav. Dette betyder, at dit nye navn skal være på 36 tegn eller derunder, undgå blasfedre, undgå racenavne og kønsbeskrivelser og hold dig væk fra udtryk som "mester" og "mester".

Tips

 • Hvis du vælger unikke stavemåder og navne med flere ord, mindskes chancerne for, at dit navn allerede er valgt af en anden hundejer.

Spørgsmål og svar

 • Er "Delilah Von Breken" et godt AKC-navn for min kvindelige harlekin Great Dane?
  Navnet på din hund er dit valg, hvis det er et navn, der betyder noget for dig, så er det sandsynligvis et godt navn. Nogle gange er navne rigtig gode, hvis du kan kombinere forældrenes navne, da dette viser tegn på deres arv på hvalpen.
 • Skal du have et kennelnavn i begyndelsen af din hunds navn?
  Nej. Ikke alle registrerede AKC-navne har brug for kennelnavne i starten eller hvor som helst i hundens navn.
 • Hvorfor har de fleste tyske hyrder fra AKC "von" i deres navn?
  Fordi de er tyske. "Von" betyder stort set "fra" på tysk og bruges til at vise slægt på en fars side.
 • Kan jeg bruge tal i min hunds navn, selvom det er for at gemme navnets antal tegn?
  Der er ingen begrænsninger for arabisk (1, 2, 3), kardinal (en, to, tre) og ordinære (første, anden, tredje) tal, der er stavet. Romerske tal må ikke medtages i slutningen af hundens navn. AKC forbeholder sig retten til at tildele romertal til identifikationsformål.
 • Kan hundens opkaldsnavn være helt anderledes end det registrerede navn?
  Ja, bare sørg for, at det er anført på dokumenterne sammen med det andet navn.
 • Hvis jeg ændrer opkaldsnavnet, skal jeg arkivere papirer?
  Nej. Du kan ændre opkaldsnavnet uden papirarbejde. Kun ændring af det registrerede navn kræver papirarbejde.
 • Jeg registrerer min hvalp hos AKC. Han hedder Levi Boone. Skal jeg give ham en titel som "Sir" eller "Mister"?
  Du behøver ikke at kalde din hund "Sir Levi Boone" eller "Mister Levi Boone", men det kan du, hvis du vil.
 • Kan navnet være fransk, som for eksempel Louis Le Roi (Louis kongen)?
  Absolut. Det er et meget kongeligt klingende navn!

Kommentarer (5)

 • grimesjohanna
  Nødvendigt at vide antallet af tilladte breve.
 • qlarson
  Tip til at bruge vores efternavn til vores hunds registrering.
 • willlewis
  Artiklen hjalp med at registrere min tyske Shepard hvalp. Jeg ville bekræfte, at hun skal være registreret under far eller dame i lang familiehistorie; Jeg valgte at bruge både far og dame til fortsat linage.
 • leonora60
  Hjalp mig med at forstå, hvordan jeg vælger mit nye hvalpens navn.
 • corwinmilton
  Jeg var uklar om efternavn eller krav om kennelnavn, hun kom fra. Jeg ved nu, at jeg kan oprette et efternavn, som jeg kan bruge til mulig fremtidig avl. Tak skal du have.
Lignende artikler
 1. Hvordan stopper en bokserhund fra at bide?
 2. Hvordan vælger jeg et hundehegn til din have?
 3. Hvordan stopper en hund fra at slikke alt?
 4. Hvordan stopper din hund fra at spise græs?
 5. Hvordan rengøres hundehalsbånd?
 6. Hvordan laver man en blød hundeseng?
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail