Dette websted bruger cookies til at analysere trafik og til at tilpasse annoncer. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. For mere information besøg vores privatlivspolitik.

Hvordan man beskytter et træbord?

Støv i stedet dit træbord med en klud
Støv i stedet dit træbord med en klud, der er ren, blød og tør.

Træmøbler modstår testen af tid og hjemmet og kontoret tendenser for deres stil, funktionalitet og håndværk. Uanset om du lige har splurget på et udsagnet træbord til din spisestue eller fundet den perfekte træside eller sofabord under din sidste antikke tur til en god handel, er det vigtigt at passe og beskytte dit træbord for at bevare dets skønhed og sikre din investeringen varer i de kommende år.

Del 1 af 2: pleje af dit træbord

 1. 1
  Vælg et miljø, der ikke beskadiger dit træbord. Hvor du placerer dit træbord i dit hjem eller på kontoret, er vigtigere end du måske tror og kan påvirke dets udseende og tilstand over tid. Træmateriale er meget sårbart over for fugt, tørhed og andre ekstreme indstillinger, så det er bedst at vælge et sted med en ensartet temperatur. Udsættelse for svingende temperaturer kan forårsage vridning, revner og endda krymper til dit træbord.
  • Steder som vaskerum og badeværelser er ikke ideelle til dit træbord på grund af høje niveauer af fugt og luftfugtighed. Stuer, spisestuer, soveværelser og kontorer har tendens til at have mere stabile temperaturer med en god balance mellem fugt og tørhed.
  • Selv i et rum med moderate temperaturer kan dit træbord stadig blive beskadiget, hvis det er i nærheden af en radiator, varmelegeme, pejs eller et sted med masser af direkte sollys. Undersøg rummet grundigt, inden du træffer en endelig beslutning om placering.
 2. 2
  Støv hver uge for at forhindre ophobning og ridser. Det kan være overraskende, at noget så tilsyneladende harmløst som støv kan beskadige dit træbord, men det kan det. Når der akkumuleres støv, kan det medføre små ridser på overfladen af dit træbord. Støvning ofte ca. 1 til 2 gange om ugen kan holde støv væk og holde bordet i god form.
  • Støvning af dit træbord med klud er bedre end at bruge en fjer støv. Fjerstøv kan undertiden sprede støv endnu mere. Støv i stedet dit træbord med en klud, der er ren, blød og tør. Du kan dæmpe kluden let med vand for at hjælpe med at fange alle resterne, eller du kan købe en mikrofiber eller fnugfri klud til mere grundig rengøring.
  • Stryg forsigtigt kluden over træbordet ved hjælp af en cirkulær bevægelse. Undgå hård aftørring, da det kan beskadige overfladen eller pletten på træet. Tørring i retning af trækorn anbefales.
  Stryg forsigtigt kluden over træbordet ved hjælp af en cirkulær bevægelse
  Stryg forsigtigt kluden over træbordet ved hjælp af en cirkulær bevægelse.
 3. 3
  Rengør straks ulykker for at undgå permanent skade. Ulykker kan og vil ske. For at beskytte dit træbord mod alvorlige skader, skal du hurtigt rense spild af mad eller drikke. Hvis du venter for længe på at rydde op, kan spildet sætte sig, hvilket kan forårsage mere skade end det oprindelige spild.
  • Som ved støvning er det bedst at bruge en klud, der er ren, blød og tør, for at rydde op i en ulykke. Selvom det er OK at bruge lidt vand til let at dæmpe kluden, kan for meget vand være dårligt for dit træbord. Hvis en plet har størknet og har brug for lidt mere magt end bare en fugtig rengøringsdug, kan et produkt, der er specielt beregnet til rengøring af træmøbler, være påkrævet, som f.eks. En vandringfjerner eller mærkefjerner. Dit træbord er specielt og kræver særlig pleje, så undgå at bruge et universalrengøringsmiddel.
  • Nogle rengøringsmidler indeholder kemikalier, der kan være skadelige for dig. Der er mange ikke-giftige muligheder, du selv kan lave hjemme ved hjælp af ingredienser som eddike, olivenolie, limesaft og terpentin.

Del 2 af 2: Beskyttelse af dit træbord

 1. 1
  Begræns muligheden for beskadigelse med et beskyttende lag. Selvom vi ikke altid kan forhindre ulykker i at ske, kan ting som duge, placemats, coasters og trivets begrænse direkte kontakt med varme, fugt og andre elementer. Vi lever i en dag og alder, hvor vi ikke behøver at vælge mellem design og funktion. Du kan finde beskyttende stykker, der er smukke og matcher din stil.
  • Nogle beskyttende stykker, som placemats, kan være lavet af materialer, der kan være skadelige for dit træbord. Undgå produkter fremstillet af plast eller vinyl.
  • Dekorative stykker som vaser eller centerpieces kan også være en trussel, da de potentielt kan ridse overfladen på dit træbord. Overvej at placere kork eller filtpuder under den slags stykker for at beskytte den.
  For at beskytte dit træbord mod alvorlige skader
  For at beskytte dit træbord mod alvorlige skader, skal du hurtigt rense spild af mad eller drikke.
 2. 2
  Forkæl dig selv med mindre ridser for at holde dit træbord bedst. Selv med ordentlig pleje vil normalt slitage ske over tid. Medmindre dens alvorlige skader, der kræver en erfaren professionel, kan du reparere ridser selv hurtigt og nemt.
  • Du bør altid undgå at glide noget hen over dit træbord for at forhindre ridser. Men hvis der opstår en ridse, er der en række effektive og overkommelige muligheder, der kan hjælpe dig med at få dit træbord til at se godt ud igen. Træberøringsmarkører, flydende ridsedæksler eller træpåfyldningsstifter er blot nogle få eksempler på tilgængelige ting, der hjælper dig med at rette en ridser.
  At noget så tilsyneladende harmløst som støv kan beskadige dit træbord
  Det kan være overraskende, at noget så tilsyneladende harmløst som støv kan beskadige dit træbord, men det kan det.
 3. 3
  Påfør voks for at beskytte og gendanne glans. Der findes alle slags olier, sprayer og poleringer til vedligeholdelse af dit træbord. Mens mange af disse produkter kan være nyttige, kan voks være særligt nyttigt af forskellige årsager. Hvis det anvendes korrekt og regelmæssigt, kan voks tjene et dobbelt formål ved at forbedre skønheden i dit træbord og beskytte det mod skader.
  • Polsk og olier tilbyder en mere kosmetisk løsning, der kan hjælpe med at bringe glans tilbage til dit træbord. Typisk giver de ikke yderligere beskyttelse for det.
  • En "finish" påføres på træmøbler for at forbedre stykkets skønhed og forsegle træet for at beskytte det. Brug af voks kan beskytte denne finish ved at tilføje en ekstra beskyttelsesbarriere. Mange voks hjælper også med at gendanne et blankt look, som kan holde dit træbord skinnende og nyt år efter år.
Lignende artikler
 1. Hvordan lukker jeg et afløb?
 2. Hvordan bliver man en metalfabrikant?
 3. Hvordan nulstilles en Bridgeport-fræsemaskine?
 4. Hvordan tester man plastens bionedbrydelighed?
 5. Hvordan poleres plast?
 6. Hvordan farves akrylplast?
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail