Dette websted bruger cookies til at analysere trafik og til at tilpasse annoncer. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. For mere information besøg vores privatlivspolitik.

Hvordan laver man vegetarisk champignonsaus?

Der bruger aromatiske krydderier til en krydret champignonsaus
Eller lav en vegetarisk indisk svampesaus, der bruger aromatiske krydderier til en krydret champignonsaus.

Svampesaus er normalt rig, hjertelig og fuld af jordiske smag. Det er også ofte lavet med oksekød bouillon, som kan være problematisk, hvis du er vegetar eller veganer. Heldigvis kan du lave en række vegetariske svampeservietter, der er lige så smagfulde. For en vegansk champignonsaus skal du bruge vegetabilsk lager, sauteret løg og portobello-svampe til babyer. Eller lav en vegetarisk indisk svampesaus, der bruger aromatiske krydderier til en krydret champignonsaus. Server en af de vegetariske druer over kartofler eller med ris og fladbrød.

Ingredienser

Vegansk svampesaus

Skal du smage den vegetariske svampesaus
Når såsen er blevet tykkere efter din smag, skal du smage den vegetariske svampesaus.

Lav ca. 3,5 kopper (833 g) sovs

  • 0,5 kop (120 ml) ekstra jomfru olivenolie
  • 0,5 af en lille løg, finhakket
  • 1 kop (4 gram eller 75 g) portobello-svampe, finhakket
  • 0,5 kop (60 g) mel til alle formål
  • 4 til 5 kopper (950 ml til 1,18 liter) grøntsagskraft
  • 1 tsk sojasovs, mere efter smag
  • 0,5 tsk kosher salt
  • 0,25 tsk sort peber

Indisk svampesaus

For en vegansk champignonsaus skal du bruge vegetabilsk lager
For en vegansk champignonsaus skal du bruge vegetabilsk lager, sauteret løg og portobello-svampe til babyer.

Gør 2 til 3 portioner

  • 2,67 kop (200 g) svampe med knap
  • 1 kop (150 g) ternede løg
  • 0,75 kop (150 g) tomater i tern
  • 1 tsk ingefær hvidløgspasta
  • 1 knivspids gurkemeje pulver
  • 1 spiseskefuld chilipulver
  • 0,5 tsk garam masala pulver
  • 3 spiseskefulde kokospasta
  • 4 spiseskefulde vegetabilsk olie
  • 2 hele fedter
  • 1 en-tommer (2,5 cm) kanelstang
  • 1 stykke marathi moggu eller flere salttørrede kapers
  • 1 til 2 karryblade
  • 1 kop (240 ml) vand plus ekstra til udtynding
  • 2 spiseskefulde hakket koriander til pynt

Metode 1 af 2: Lav en vegansk svampesaus

  1. 1
    Sauter løg og svampe. Varm 0,5 kop (120 ml) ekstra jomfru olivenolie i en stor gryde over medium høj varme. Når olien skinner, tilsæt 0,5 af en lille løg, der er finhakket og 1 kop (4 gram eller 75 g) finhakket portobello-svampe. Sauter løg og svampe i 8 til 10 minutter. Løgene blødgør og svampene frigiver deres væske.
    • Portobello-svampe til babyer kaldes også cremini-svampe eller baby-bella-svampe.
  2. 2
    Rør melet ind. Du laver en roux med olien i løg og svampe. Tilsæt bare 0,5 kop (60 g) universalmel til løg og svampe. Rør blandingen, indtil melet absorberes fuldstændigt af løg og svampe. Lad denne blanding koge i 3 til 5 minutter.
    • Roux bliver gyldenbrun, når den koger. Det er vigtigt at koge blandingen i hele 3 til 5 minutter, ellers kan sovssmagen være melagtig.
  3. 3
    Pisk vegetabilsk lager i blandingen. Få 4 til 5 kopper (950 ml til 1,18 liter) grøntsagskraft ud. Hæld langsomt grøntsagskraften i en tynd strøm, mens du kontinuerligt blander sovs. Bliv ved med at piske og koge sovs i 2 til 3 minutter. Sausen bliver tykkere, når den koger.
    • Hvis din sovs er klumpet, skal du bare bruge en nedsænkningsblender til at blande klumper. Husk at dette også kan purere svampene til en endnu glattere sauce.
  4. 4
    Smag og krydre sovs. Når såsen er blevet tykkere efter din smag, skal du smage den vegetariske svampesaus. Rør 1 tsk sojasovs, 0,5 tsk kosher salt og 0,25 tsk sort peber. Smag på sovs, og juster krydderierne. Server sovs med det samme, eller hold den varm, indtil du er klar til at servere den.
    • Hvis du vil have en tyndere sovs, skal du overveje at skubbe den gennem en finmasket sil. Kassér faste stoffer, og server den fortyndede sovs.
Kan du røre en eller to spiseskefulde vand i
Hvis den indiske svampesaus bliver for tyk eller tør, kan du røre en eller to spiseskefulde vand i.

Metode 2 af 2: Lav en indisk svampesaus

  1. 1
    Vask og hak grøntsagerne. Vask 2,67 kop (200 g) knapsvampe og finhak dem. Læg dem til side, mens du skræller en løg og kasserer skrællen. Hak forsigtigt løgene, så du får 1 kop (150 g) ternet løg. Du bør også vaske en tomat og hugge den for at få 0,75 kop (150 g) ternede tomater. Sæt disse til side, mens du forbereder bunden til sovs.
    • Du kan måle ud og bruge dåse tærte tomater for at spare tid.
  2. 2
    Sauter de aromatiske krydderier. Varm 4 spiseskefulde vegetabilsk olie i en stor stegepande eller gryde over medium varme. Når olien glitrer, tilsæt de aromatiske krydderier og rør dem ind i olien. Du bliver nødt til at saute:
    • 2 hele fedter
    • 1 en-tommer (2,5 cm) kanelstang
    • 1 stykke marathi moggu eller flere salttørrede kapers
  3. 3
    Tilsæt løg og karryblade. Når krydderierne i olien begynder at sprute, rør forsigtigt ternede løg og et eller to karryblade ind. Rør blandingen, så de aromatiske krydderier kombineres med løgene. Sauter løgene, indtil de er brune.
    • Du bliver sandsynligvis nødt til at saute løgene i 8 til 10 minutter, så de er helt kogte.
  4. 4
    Rør ingefær hvidløgspasta, tomater og karry krydderier ind. Tilsæt 1 tsk ingefær hvidløgspasta og lad blandingen koge i et par minutter. Rør hakkede tomater i, en knivspids gurkemeiepulver, 1 spsk chilipulver, 0,5 tsk garam masala og salt efter smag. Kog tomaterne i tern, indtil de er helt bløde.
    • Hvis den indiske svampesaus bliver for tyk eller tør, kan du røre en eller to spiseskefulde vand i.
  5. 5
    Tilsæt svampe, vand og kokospasta. Omrør de hakkede svampe og 1 kop (240 ml) vand. Kog den indiske champignonkarry i et par minutter. Svampene skal blødgøre og frigive deres væske. Tilsæt 3 spiseskefulde kokospasta, og lad sovs koge i yderligere 6 til 7 minutter.
    • Sausen skal boble forsigtigt, når den koger. Rør det lejlighedsvis for at forhindre, at det klæber til bunden af gryden.
  6. 6
    Pynt og server den indiske svampesaus. Drys 2 spiseskefulde hakket koriander over sovs inden servering. Brug denne sovs i opskrifter, der kræver traditionel oksekød eller kyllingesaus. Eller server det sammen med ris, kartofler eller naan.
    • Mens du kan fremstille denne sovs på forhånd, kan den adskille sig lidt, når den er afkølet. Pisk det godt, hvis du planlægger at genopvarme det.

Ting, du har brug for

  • Måleske og kopper
  • Stor gryde
  • Visp
  • Immersion blender, valgfri
  • Netfilter, valgfri
  • Ske
Lignende artikler
  1. Hvordan laver man spidskommen og sesamristede kartofler?
  2. Hvordan man laver israelsk couscous?
  3. Hvordan udbenes fjerkræ (kalkun eller kylling)?
  4. Hvordan man laver Kheer?
  5. Hvordan laver man æblecidereddike?
  6. Hvordan udtrækker juice fra en løg?
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail