Dette websted bruger cookies til at analysere trafik og til at tilpasse annoncer. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. For mere information besøg vores privatlivspolitik.

Hvordan planlægger man en mindehøjtidelighed?

Planlægning af en mindehøjtidelighed kan være stressende, men du behøver ikke at gøre alt alene. Tildel opgaver til forskellige mennesker, der tilbyder at hjælpe, så ingen har for meget at gøre. Læs den afdøde persons testamente for at se, om de havde nogen ønsker om deres mindehøjtidelighed. Du bliver nødt til at sammensætte en gæsteliste og vælge et sted, der er stort nok til at rumme alle. Send derefter invitationer ud og kontroller, at alle kan komme. Du bliver også nødt til at vælge blomster og musik til tjenesten, vælge gæstetalere og bede dem om at forberede en kort tale for at huske den afdøde. For flere tip, herunder hvordan man offentliggør en nekrolog for den afdøde, læs videre.

De følgende trin hjælper dig med at planlægge en mindehøjtidelighed
De følgende trin hjælper dig med at planlægge en mindehøjtidelighed.

Der mindes en mindehøjtidelighed efter eller nogle gange i stedet for en begravelse. Det kan også bruges til at markere årsdagen for en begivenhed, der resulterede i personens død. Uanset årsagen kan en mindehøjtidelighed være til hjælp for de afdødes kære i deres sorgproces og tjene som en fejring af personens liv. De følgende trin hjælper dig med at planlægge en mindehøjtidelighed.

Del 1 af 3: forudplanlægning

 1. 1
  Kontroller afdødes vilje. Før du begynder at planlægge en mindehøjtidelighed for en person, der for nylig er bestået, er det vigtigt at kontrollere deres testamente (eller hvis du ikke har tilladelse til at læse testamentet, skal du konsultere en person, der gør det).
  • Måske havde de specifikke anmodninger om tjenesten, eller måske anmodede de eksplicit om ikke at have en service overhovedet!
  • Tjek her, hvis du har brug for at skifte testamente.
 2. 2
  Bestem, hvilken type tjeneste der skal have. Når du har konsulteret testamentet, skal du tænke på den afdøde og den slags service, de måske har ønsket, samt hvad familien ønsker. Ligesom mennesker er ikke to mindehøjtideligheder ens; de afspejler de afdøde og deres kære forskellige personligheder. For at planlægge musen til den mest hensigtsmæssige type service er det vigtigt at udføre denne form for planlægning. Mens ingen to tjenester er helt ens, er der et par generelle typer tjenester.
  • Begravelser afholdes normalt meget hurtigt efter døden, da kroppen gøres tilgængelig for visning af sørgende. Mens begravelser ikke nødvendigvis er religiøse, har de en tendens til at være det og er en god form for service, hvis du og din familie ønsker noget mere traditionelt.
  • Mindesmærker kan ofte afholdes når som helst efter en begravelse, enten for et mere offentligt publikum, for elskede, der ikke kunne deltage i begravelsen, eller for at understrege et andet aspekt af erindring. Omvendt vælger mange ofte at have et mindesmærke i stedet for en begravelse. Uanset hvad er kroppen ikke til stede ved et mindesmærke, og formålet er at huske den afdøde og give kære tid og plads til at sørge.
  • Livsfester er en nyere form for mindehøjtidelighed, hvor vægten er mindre på sorg og mere på, som navnet antyder, fejrer den afdødes liv. Disse begivenheder har tendens til at være ret livlige, med vittigheder om og skåle til den afdøde lavet i stedet for tårefulde erindringer. Som med mindesmærker er kroppen ikke til stede ved en livsfest.
 3. 3
  Delegere opgaver. Det er svært nok at klare sorg uden det ekstra ansvar at planlægge en tjeneste. Mens mange familier har den ene person, der organiserer og er på toppen af alt (hvis du læser denne artikel, er du muligvis den person), er det vigtigt ikke at lade ansvaret for at planlægge mindehøjtiden være helt op til en person. Tildel ansvar for forskellige ting, såsom at sende invitationer, reservere mødestedet og så videre. Dette er vigtigt af tre grunde:
  1. Så at ingen mennesker sadler med vægten af så meget ansvar, hvilket forhindrer dem i at have tid til at sørge ordentligt
  2. Så alle har mulighed for at hjælpe. Tænk på i gamle dage, hvor folk passerede en skovl, så hver person kunne dumpe en smule snavs på kisten i jorden. Den symbolske handling at hjælpe med at "begrave" den elskede er vigtig for alles sorgproces.
  3. Selv om dette helt sikkert er et vanskeligt emne på dette tidspunkt, kan begravelser og mindeserier være dyre. Denne økonomiske byrde bør som standard ikke falde på en persons skuldre.
Eller måske anmodede de eksplicit om ikke at have en service overhovedet
Måske havde de specifikke anmodninger om tjenesten, eller måske anmodede de eksplicit om ikke at have en service overhovedet!

Del 2 af 3: planlægning

 1. 1
  Indstil dato og klokkeslæt. Mindetjenester skal planlægges under hensyntagen til familiemedlemmer, der har rejst ud af byen. Angiv en dato, der er tæt på begravelses- eller jubilæumsbegivenheden, som besøgende til venner og familie kan deltage i. Hvis du gør det, kan de sørgende dele minder.
 2. 2
  Vælg en placering. Arranger en mindehøjtidelighed på et sted, der er stort nok til at rumme det antal personer, du har inviteret.
  • Ved, hvor mange stole der er behov for for alle, der har svaret, og hvor mange borde der kræves til mad og blomsterarrangementer.
  • Sørg for at have et podium for en gæstebog.
  • Du bør også overveje, om den afdøde ville have ønsket en mindehøjtidelighed på et sted for tilbedelse eller en ikke-religiøs bygning.
 3. 3
  Udarbejd en gæsteliste, og send invitationerne. Bliv organiseret, når du planlægger en mindehøjtidelighed ved at oprette en liste over alle de afdødes venner og kære til udsendelse af invitationer. Dette vil sikre, at du sender invitationer til alle, som du sandsynligvis vil deltage i, og undgår det falske pas at glemme nogen vigtig.
  • Det kan også være nødvendigt at hjælpe med at organisere indkvartering for folk, der kommer uden for byen. Overvej at oprette en liste over lokale hoteller for at give gæsterne, samt om du og andre måske er i stand til at være vært for gæster uden for byen derhjemme.
 4. 4
  Tilpas dekorationer og musik. Gør mindesgudstjenesten til en afspejling af den person, hvis hukommelse du ærer ved at vælge dekorationer og musik, som den enkelte gerne ville have.
  • Brug blomsterarrangementer med personens yndlingsblomster eller -farver, og opret en afspilningsliste med yndlingssange eller musiktyper, der skal afspilles i hele tjenesten.
  • Overvej at tilføje andre mindesmærker, som du anser for at afspejle personens liv korrekt.
  Om den afdøde ville have ønsket en mindehøjtidelighed på et sted for tilbedelse eller en ikke-religiøs
  Du bør også overveje, om den afdøde ville have ønsket en mindehøjtidelighed på et sted for tilbedelse eller en ikke-religiøs bygning.
 5. 5
  Få input fra kære. Bed venner og familiemedlemmer fra den afdøde om input om specielle detaljer, der bedst hjælper med at huske deres elskede. De mennesker, der kendte den afdøde person bedst, vil kunne give dig ideer til sange, farver, dekorationer og mindesmærker og hjælpe dig med billeder og souvenirs til at skabe et mindesmærke.
 6. 6
  Arranger gæstetalere. En nøglekomponent i mange mindeservices er at have en række gæstetalere, der kan give deres personlige perspektiv på den afdødes liv og arven, der bliver efterladt.
  • Kontakt personer, som du gerne vil tale ved mindehøjtideligheden i god tid for at bekræfte, at de er villige til at tale og give dem tid til at samle deres tanker.
  • Spørg dem, om der er særlige ressourcer, de har brug for for at hjælpe dem med at tale, såsom en mikrofon, en skærm osv.
  • Du kan også overveje at vælge specifikke aflæsninger, der afspejler de afdøde aflæsnings personlighed, der skal gives til højttalere.
 7. 7
  Beslut om du vil optage tjenesten. Mange mennesker vil huske mindesmærket og vælger at ansætte en professionel videograf og / eller fotograf. Du kan bruge tjenester som Yelp, Angies List og endda Craigslist til at finde professionelle til optagelse. Alternativt kan en nærværende nærværende måske ønske at gøre dette selv ved gudstjenesten.

Del 3 af 3: efterfølgende

 1. 1
  Udgiv en nekrolog. Når du kommer tættere på servicedatoen eller endda efter den, vil du måske offentliggøre en nekrolog for den afdøde. Dette er noget, mange mennesker vil gøre af en række grunde, men især som en måde at huske den person, der er passeret.
  • Derudover kan en nekrolog være et middel til at meddele, at personen er gået, samt information om deres mindehøjtidelighed, hvis det gøres på forhånd, for offentligheden, i tilfælde af at den afdøde måske har haft venner, som du ikke kendte.
  • Bare ring eller send en e-mail til den avis, du vil offentliggøre nekrologen for at komme i gang.
  Når du planlægger en mindehøjtidelighed ved at oprette en liste over alle de afdødes venner
  Bliv organiseret, når du planlægger en mindehøjtidelighed ved at oprette en liste over alle de afdødes venner og kære til udsendelse af invitationer.
 2. 2
  Opret håndgribelige kar af minder. Det kan hjælpe sorgprocessen med at have noget, du kan se på med dine øjne og holde i dine hænder for at huske din elskede. Overvej nogle af disse ideer:
  • Placer en tom plakat på en væg eller et bord, så folk kan efterlade deres personlige udtryk og medfølelse skriftligt og tegnet.
  • Opret en side på et websted som Tributes.com for at uploade fotos, erindringer og andre bidrag fra de efterladte.
  • gæster til at medbringe små genstande for at dele deres minder om den afdøde med andre. For eksempel kan de medbringe fotos, beklædningsgenstande eller tur-souvenirs givet som gaver af den afdøde.
 3. 3
  Opret et kunstværk til den afdøde. Hvis du har talent inden for skrivning, musik, billedkunst eller anden form for kunst, vil du måske skrive et digt eller en sang, lave et maleri og så videre som en hyldest til den afdøde. Hvis du ikke er en kunstnerisk type, men stadig vil hylde dem på denne måde, skal du finde et digt eller skriftsted skrevet af en favoritforfatter af den afdøde og læse det i stedet.

Tips

 • Tag dig tid til planlægningen, og sørg for ikke at bære hele begivenheden kun på dine skuldre. Husk at sørge.

Spørgsmål og svar

 • Hvad vil der ske, hvis nogen forbander under en tale ved mindesmærket?
  Man håbede, at de ville have de gode manerer til straks at undskylde for den afdødes skyld. Hvis de forbander gentagne gange uden anger, skal de fjernes fra tjenesten af respekt for den afdøde. Der kan være undtagelser, såsom en person med Tourettes syndrom, i hvilket tilfælde venner og familie ville være opmærksomme på problemet og blot ignorere det.
 • Jeg er barn. Hvordan kan jeg hjælpe min mor med dette?
  Det afhænger af din alder og dit forhold til den person, der for nylig er død. Jeg tror, at det bedste at gøre er at prøve at gøre tingene lettere for hende. Måske vaske eller vaske tøjet, de små ting, der fjerner hverdagens stress fra hendes ryg, fordi hun har meget mere stress nu hjælper med at planlægge en mindehøjtidelighed.
 • Hvilke farver skal jeg have på et mindesmærke?
  Sort, grå, marineblå og mørkerød er de normalt begravelsesfarver. Den afdøde kan dog have anmodet om, at der bæres en anden farve. I så fald være respektfuld og følg deres ønsker.
 • Hvad hvis du er barn?
  Hvis du er barn, gælder den samme vejledning som i denne artikel. Du kan hjælpe med at ære afdødes hukommelse på den måde, du ønsker det, og du kan også holde en tale. Du bliver dog nødt til at tale med de voksne, der laver planlægningen, for at fortælle dem, hvad du gerne vil gøre eller har inkluderet.
 • Hvordan annulleres en mindehøjtidelighed?
  Hvis mindesmærket af en eller anden grund skal annulleres, skal du kontakte avisbureauet og bede dem om at fjerne dine annoncer og erstatte dem med annulleringsoplysninger. Kontakt derefter deltagerne og informer dem om aflysningen. For at hjælpe dig med at spare tid og nå ud til flere mennesker skal du bede andre om at informere deres egne familiemedlemmer og vennekredse på dine vegne. I tilfælde af ikke at nå nogen kan det være nyttigt at efterlade et tegn på mindestedet om, at gudstjenesten er annulleret, og når den er blevet omlagt til (hvis relevant).
 • Hvad hvis nogen dør ved gudstjenesten?
  Hvis nogen pludselig dør ved mindehøjtiden, skal du kontakte alarmnummeret for det land, du befinder dig i, og advare dem om passagen. De vil komme, undersøge døden og fjerne liget. Herefter fortsætter mindehøjtiden, som intet skete, og officieren kan træde ind for at berolige alle.
 • Hvis personen anmodede om ikke at have gjort noget i deres hukommelse, skal jeg så have et mindesmærke?
  En lille, privat sammenkomst, ikke i et begravelseshus, er passende for kære. Du bør dog ikke have nogen form for tjeneste, hvis den afdøde ikke ville have en.
 • Er det upassende at bede folk om at bringe en overdækket tallerken til et afdød familiemedlems fejring af livet?
  Nej, det er helt passende at bede familiemedlemmer om at bidrage til maden til denne type begivenhed.
 • Hvad med mad og drikke til mindehøjtiden?
  Prøv at finde ud af, hvilken mad den afdøde kunne lide, og server, at det ved tjenesten er en fantastisk måde at ære deres hukommelse på, i overensstemmelse med begivenhedens tema. Bortset fra det inkluderer standardbillet fingermad, små sandwich, nogle søde bagværk og enkel billetpris.
 • Skal jeg medbringe en håndtaske til min afdøde fætres mindesmærke?
  Ja, hvis den er mørk i farven. En lyserød, fluffy håndtaske er måske ikke det bedste valg til et mindesmærke.

Kommentarer (10)

 • runebentsen
  Meget nyttigt, især ideerne om tom plads til mindedeltagere til at udtrykke deres tanker / følelser. Jeg håbede at finde hjælp til at skrive et program til tjenesten. Noget der ville give dem strømmen af tjenesten og takke folk.
 • magali24
  Det er seks måneder siden min mand døde. Ved at følge din ordre er jeg i stand til at kontrollere bestemte varer fra listen. Det opmuntrer mig, at jeg er på vej i den rigtige retning for at give alle hans kære tid og sted at sige farvel. Jeg har stadig to måneder.
 • olssonanders
  Jeg lærte at styre begravelsestjenesten.
 • carlottamoscisk
  Dette var en god retningslinje. Dette er en hård opgave, men i det mindste ved jeg nu, hvad jeg skal gøre. Tak skal du have.
 • hinrichsenellin
  Det var meget informativt.
 • youngkaren
  Tak. Jeg blev bedt af en ven inden hendes død om at hjælpe med mindesmærker. Det havde jeg aldrig haft. Disse oplysninger var virkelig nyttige.
 • ethan54
  Det sværeste er at planlægge at ære den ene person, der viste dig alt relateret til kærlighed. Jeg har så mange gode tip fra denne side. Jeg er taknemmelig for de oplysninger, jeg fik her.
 • jaquelinemills
  Oplysningerne i denne artikel er en måde at hjælpe mig med at behandle min mans død. Det lod mig vide, at jeg ikke behøver at have min mands aske for at have en mindehøjtidelighed for ham. Tak skal du have.
 • joensenemmy
  Min mand havde en virkelig vidunderlig begravelsestjeneste. Det var perfekt på alle måder. Han døde den 10. december 2016. Jeg vil gerne have et mindesmærke, så familie og venner kan komme sammen og dele deres minder om ham. Dette var ikke en del af kirkens program. Selvom vi undrede os over den enorme valgdeltagelse, var det efter min mening årets koldeste nat, så mange var ikke i stand til at deltage i begravelsestjenesten. Disse oplysninger hjalp mig enormt. Tak skal du have.
 • ari00
  Det hjalp mig virkelig meget.
Lignende artikler
 1. Hvordan betaler man en afdørs kreditorer?
 2. Hvordan arbejder man på en selvmordshotline?
 3. Hvordan man skriver en Codicil?
 4. Hvordan man fotograferer en gravstenmarkør?
 5. Hvordan hjælper jeg en ven, hvis barn er død?
 6. Hvordan kan man overvinde tabet af en slægtning?
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail