Dette websted bruger cookies til at analysere trafik og til at tilpasse annoncer. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. For mere information besøg vores privatlivspolitik.

Hvordan holder man en skægget drage?

For at holde en skægdrage skal du nærme dig firbenet langsomt, nå ind i buret og klappe det forsigtigt, indtil det blinker eller lukker øjnene, hvilket indikerer, at det føles roligt. Skub derefter din håndflade under firbenets krop og tag den op ved hjælp af tommelfingeren og pegefingeren til at støtte de forreste arme, mens kroppen hviler i din håndflade. Hvis denne fremgangsmåde føles akavet, skal du forsigtigt gribe dragen bag de forreste skuldre med pegefingeren og tommelfingeren, løfte den lidt op, og skub derefter din anden hånd nedenunder. Sørg for, at alle dragen ben understøttes! For tip til at klappe skægdrager, læs videre!

At min skæggede drage vil bide mig
Hvad hvis jeg er bange for, at min skæggede drage vil bide mig, når jeg holder ham?

På trods af at de er vant til at portrættere mærkelige og skræmmende væsner, der puster op og angriber i filmen "Huller", er skægdrager generelt føjelige og tåler håndtering bedre end andre firbenarter. "Beardies" til kæledyr er virkelig nysgerrige, blide, venlige og lette at holde. Og regelmæssig håndtering vænner dem til mennesker og minimerer stress under bad, rengøring af levesteder og ture til dyrlægen.

Del 1 af 2: klargøring til at holde

 1. 1
  Vask dine hænder. Vask dine hænder, før du håndterer en skægget drage, reducerer risikoen for at overføre bakterier eller sygdomme til dragen. Du kan også overveje at bære handsker; dette har den ekstra fordel ved at beskytte dine hænder mod dragen's ru hud.
 2. 2
  Gå langsomt hen til firbenet, indtil du er i stand til at røre ved det. Det er vigtigt, at dine handlinger omkring beardie er rolige og bevidste. Hvis beardie er stresset, vil det ikke være behageligt at blive holdt. Hvis beardie er i et bur eller et kabinet, skal du langsomt række ind, men ikke forsøge at nå ovenfra; skæggede drager har sensoriske nerver oven på deres hoveder, der vil fortolke din rækkevidde som et angreb.
  • Afbryd ikke den skæggede drage, mens den spiser.
  • Sæt ikke en skæg op i et hjørne, da den vil føle sig truet.
  • Du må ikke drille øglen med fingeren, da den måske tror, det er en orm og chomp!
 3. 3
  Kæledyr forsigtigt med den skæggede drage. Dette giver dragen mulighed for at vænne sig til din hånd og føle sig godt tilpas. Når den skæggede drage har blinket eller lukket øjnene, er den rolig nok til at tage den op. En beardie viser vrede eller stress ved at få hagen til at blive sort, og hvis han er meget vred, er hagen sort og pustet op. Hvis du ser dette, er det bedst at trække sig tilbage, da beardie ikke er i den rette tankegang, der skal afhentes.
  • Igen skal du huske ikke at nærme dig din skæg ovenfra, da du holder din hånd over hovedet eller øjnene vil udløse deres rovdyrsinstinkter.
Hvordan kan jeg beskytte mig mod det
Hvordan kan jeg beskytte mig mod det, når jeg køber en skægdrage?

Del 2 af 2: holder en skægget drage

 1. 1
  Hent skæg. Læg din hånd forsigtigt, håndfladen opad, under dens krop og skub den op. Brug din tommelfinger og pegefinger til at støtte de forreste arme, mens kroppen hviler i din håndflade. Sørg for, at alle dragen er understøttet. Du kan også placere en anden hånd under halen.
  • Hvis det er besværligt at få din hånd under dragen, skal du forsigtigt gribe dragen bag forskuldrene med pegefingeren og tommelfingeren for at løfte en smule, og skub din anden hånd nedenunder.
  • Klem ikke, bare støtte. Lad det sidde på dine hænder.
  • Vær opmærksom på, at hvis bærerens bagende ikke understøttes, vil han 'vindmølle' halen rundt i cirkler. Hvis dette sker, skal du straks støtte hans bagben og hale, så han føler sig mere sikker. Ellers kan han skade ryggen.
 2. 2
  Bliv komfortabel og bliv rolig. Placer den skæggede drage på din arm, bryst eller skød, og den vil sandsynligvis blive der komfortabelt, mens du klapper på den. Dine rolige blide detaljer vil hjælpe beardie til at føle sig afslappet. Voksne skægdrager kan være op til to meter lange, så du kan være mest komfortabel med at sidde med den. Unge drager er hurtige, så du vil måske løst holde fast.
  • Ved, at en beardies skalaer og pigge peger i en retning, så husk ham langs skalaen snarere end imod, ellers vil du ende med stikkene i huden og en vred beardie.
 3. 3
  Læs den skæggede dragen kropssprog. Den skæggede drage kommunikerer sit komfortniveau til dig, og hvis du er i stand til at dechiffrere, hvad den siger, vil du få en bedre oplevelse af at holde den. Hvis det bliver stresset eller ophidset, skal du sætte det tilbage i buret. Se efter disse bevægelser:
  • Oppustet, sort skæg: Når en firben ønsker at vise dominans eller føler sig forskrækket eller truet - dette sker især i ynglesæsonen - puster den ud af halsen. Firbenets skæg bliver også sort, når det er urolig.
  • Mund gapende: Som med det oppustede skæg er denne gestus beregnet til at få dragen til at se truende ud, som et show af dominans eller til at afskrække en potentiel angriber.
  • Åben mund, men ikke bred. Det forsøger måske bare at køle af.
  • Bobbende hoved: Hannerne viser dominans med denne gestus.
  • Arm vinker: Nogle gange holder en drage muligvis et forben op og langsomt vinker det, hvilket er et tegn på underkastelse.
  • Hævet hale: Dette ses ofte i ynglesæsonen. Det kan også være et tegn på årvågenhed og aktivitet. Ungdyr har tendens til at hæve halen, når de jager bytte.
 4. 4
  Returner dragen til sit habitat. Når du er færdig med at holde dragen, eller dragen er ved at blive holdt, skal du returnere den til kabinettet ved hjælp af trinnene beskrevet ovenfor. Du kan holde en skægget drage så længe den tåler at blive holdt. Start med 15 minutter en gang om dagen, og når det bliver vant til at blive håndteret, kan du holde det længere. Nogle drager nyder at blive holdt flere gange om dagen i flere timer. Når beardie bliver rastløs, er det tid til at sætte ham tilbage.
  • Hvor lang tid han kan holde sig ude af sit vivarium afhænger af stuetemperaturen. Krybdyr er koldblodigt, så hvis rummet er køligt, kan han begynde at slappe af, og hans fordøjelse vil stoppe. Hvis hans mave føles kølig at røre ved, skal du returnere ham til vivarium for at varme op.
  Du kan holde en skægget drage så længe den tåler at blive holdt
  Du kan holde en skægget drage så længe den tåler at blive holdt.
 5. 5
  Vask dine hænder. Skæggede drager bærer som de fleste krybdyr Salmonella. Det er normalt for dem, men kan forårsage sygdom hos mennesker. Vask altid hænderne efter håndtering af en skægget drage.

Tips

 • Hvis du er rolig, når du beskæftiger dig med disse dyr, vil de sandsynligvis være rolige for dig.
 • Skæggede drager klæber undertiden til dit tøj.
 • Overvåg børn altid.
 • Vær tålmodig med en baby Beardie. Lad ham varme op til dig! Forsøg ikke at tvinge ham til at røre ved dig, og føl dig ikke modløs, hvis han ikke er venlig med dig med det samme.
 • Babyer er mere skrøbelige end voksne, så vær forberedt på, at de hopper; kan du ved et uheld tabe dem overrasket.
 • Unge drager eller dem, der ikke er vant til menneskelig kontakt, kan blive stressede og uinteresserede i mad, hvis de overhåndteres.
 • Meget unge drager kan være bange i starten og skal holdes tæt på gulvet i tilfælde af et pludseligt strejf.
 • Hvis en skægdrage sætter klørne fast i dit tøj, skal du bare forsigtigt tage skægfingeren op og flytte den meget forsigtigt ud, indtil hånden ikke er i dit tøj, og lad derefter firbenet blive afslappet, så det ikke bliver stresset.
 • Bearded Dragons prøver måske at flygte et par gange, hvis de ikke er vant til dig. Når du først får din firben, skal du lade den sidde inde i sit vivarium i en dag eller to, før du holder den, fordi de først skal vænne sig til deres nye omgivelser.
  Før du håndterer en skægget drage
  Vask dine hænder, før du håndterer en skægget drage, reducerer risikoen for at overføre bakterier eller sygdomme til dragen.
 • Skæggede drager, ligesom ethvert andet kæledyr, bør ikke fodres med crickets eller orme fra din have. De kan indeholde sygdomme, som din skæg ikke tidligere har været udsat for.
 • Tilsæt ikke for mange crickets på samme tid; de kan stresse din firben.

Advarsler

 • Hvis dette sker, skal du sætte en genstand mellem den og den anden drage / dyret, fordi der kan være en kamp.
 • Hvis den skæggede drage vipper på hovedet eller har et oppustet skæg - prøv ikke. De har travlt med at kommunikere til dig eller en anden firben, og de kan bide.

Spørgsmål og svar

 • Hvad betyder det, når en skægget drage åbner munden?
  Den mest almindelige årsag til, at en skægget drage åbner munden, er at de er for varme. Eksponering af slimhinden i munden hjælper en skægget drage med at miste varme. Tjek dit vivarium og sørg for, at der både er en varm og kølig ende.
 • Vil min skæggede drage bide mig, hvis jeg tager den op?
  Det afhænger af, om din skæggede drage har det godt med dig. Husk, du skal tilbringe tid hver dag med din skæggede drage, så den bliver vant til dig og ved, at du ikke er en trussel. Plus, bidene er ikke særlig smertefulde. En voksen dragebid gør næppe ondt og har meget mindre smerte end et bi-stik. Babyskægede drager bider sjældent, og hvis de gør det, har de meget små tænder, der ikke trækker blod. I det usandsynlige tilfælde at din skæg bider dig, skal du ikke rykke din hånd ud af buret. I stedet skal du bare tage bidet som om intet skete. Dette vil vise din skæg, at hans bid er ubrugelig for dig.
 • Er disse skadelige dyr?
  Nej. Disse er ikke skadelige dyr, og hvis de stoler på dig, kan de være meget sjove at lege med.
 • Hvor ofte har du brug for at fodre en skægdrage?
  En voksen skægdrage skal fodres hver anden dag. Unge, der vokser aktivt, har dog brug for at spise dagligt, selv et par gange om dagen, når hatchlings.
 • Angriber skægdrager mennesker?
  Nej, skægdrager er rolige krybdyr, der er langsomme til vrede. De puster skægget op og bliver sorte som en advarsel om, at de er på tværs og går meget langt for at undgå at bide eller skade mennesker.
 • Udgør skæggede drager et godt kæledyr?
  Ja, skægdrager er gode kæledyr. De er blide og alligevel som at blive håndteret. Men som ethvert dyr tager de overraskende meget pleje og opmærksomhed for at holde dem i form og sunde.
 • Er denne type salmonella dødelig? Hvordan kan jeg beskytte mig mod det, når jeg køber en skægdrage?
  Sørg for, at når beardie har affald, renses det næsten med det samme, og vask dine hænder hver gang du håndterer det.
 • Hvis min skæggede drage bider mig, skal jeg tage særlige forholdsregler mod infektion?
  Skæggede drager er ikke giftige. En meget generøs vask af området vil være fint.
 • Hvad gør jeg, hvis jeg ved et uheld taber min skæg?
  Kontroller for skader og sørg for, at han går fint, og sæt ham derefter tilbage i sit hjem for at mindske stress.
 • Hvad hvis jeg er bange for, at min skæggede drage vil bide mig, når jeg holder ham?
  Saml ikke din skæggede drage, før han giver dig mulighed for at håndtere ham uden frygt for at blive bit. Vær tålmodig og tag små skridt, som at hvile din hånd i nærheden af ham eller røre ved ham forsigtigt, før du prøver at hente ham.

Kommentarer (6)

 • ingvardlind
  Før da jeg tog min drage, blev den altid sur på mig, derfor lader den mig ikke hente den. Nu da jeg ved dette, lader det mig hente det. Tak skal du have.
 • erickayundt
  Jeg har lige fået min skæg og jeg ville faktisk lære mere om ham. Dette vil hjælpe mig meget. Tak!
 • amoen
  Denne guide hjalp med at fortælle mig hvornår og hvordan jeg skal hente min drage. Tak, min drage hedder "King Zeus."
 • wisozkgarrison
  Omfattende guide til det grundlæggende i håndtering af Bearded Dragons. Godt skrevet og klart at forstå også; alt i alt en meget nyttig guide til håndtering af disse vidunderlige skabninger.
 • emmett64
  Jeg har nu en fantastisk tam skægdrage, tak!
 • bellphilip
  Dette var virkelig godt og nyttigt til at få og holde en skægget drage.
Lignende artikler
 1. Hvordan sex skildpadder?
 2. Hvordan tæmmer jeg en skægget drage?
 3. Hvordan fanges en vild firben og holder den?
 4. Hvordan tager man sig af en kamæleon?
 5. Hvordan skal man passe på en crested gekko?
 6. Hvordan man opdrætter leopardgeckoer?
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail