Dette websted bruger cookies til at analysere trafik og til at tilpasse annoncer. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. For mere information besøg vores privatlivspolitik.

Hvordan øges bruseren vandtryk?

Har du måske at gøre med lavt vandtryk
Hvis dit brusebad giver dig et dryp vand, der ikke skyller sæben af på din krop, har du måske at gøre med lavt vandtryk.

Hvis dit brusebad giver dig et dryp vand, der ikke skyller sæben af på din krop, har du måske at gøre med lavt vandtryk. Det er et frustrerende problem, men det er et problem, der ofte er let at rette. Det vandtryk, du modtager, afhænger af et par faktorer, herunder dit hjem og VVS. Kontroller først dit brusehoved og dit VVS-udstyr. Hvis trykket konstant er lavt, skal du muligvis kontakte din forsyningsselskab eller endda installere en trykforstærker. Uanset problemet, vil du snart kunne nyde et afslappende brusebad igen.

Metode 1 af 3: rengøring og udskiftning af et brusehoved

 1. 1
  Skru brusehovedet af vandlinjen. Drej brusehovedet mod uret med hånden for at se, om det springer ud. Hvis det ikke virker, skal du pakke et håndklæde omkring brusearmen i nærheden af, hvor det kommer ud af væggen. Hold brusearmen på plads ved at klemme en glidetang over håndklædet. Brug derefter en skruenøgle til at dreje brusehovedets bund mod uret, indtil den kommer ud af brusearmen.
  • Håndklædet forhindrer tangen i at skrabe finishen af brusearmen, så placer den altid på plads, inden du prøver at fjerne brusehovedet.
 2. 2
  Fjern skærmfilteret fra indersiden af brusehovedet. Se din brugervejledning for at finde den nøjagtige placering af filteret i dit specifikke brusehoved. Det er normalt lige hvor brusehovedet fastgøres til vandrøret på væggen. Se inde i brusehovedet efter en gummiring, som du kan trække ud med en pincet eller en skruetrækker. Se også efter en netskærm under den, der kan fjernes på samme måde.
  • Ikke alle brusehoveder har disse filtre. Næsten meget alle moderne har i det mindste gummiringen, som begrænser vandgennemstrømningen.
 3. 3
  Skrub filteret med en tandbørste, mens du skyller det i rent vand. Flyt gummi- og meshfilterkomponenterne til vasken, og skyl dem af under en blid strøm af lunkent vand. Skrub snavs, som du bemærker, væk, og skyl dem derefter igen. Disse dele er sarte, så håndter dem forsigtigt for at undgå at beskadige dem.
  • Når du er færdig med at skrubbe, kan du geninstallere brusehovedet og teste det. Nogle gange er det nok til at få det til at fungere igen. Kontroller dog resten af brusehovedet for ophobning først, så du ikke behøver at tage det ned igen senere.
 4. 4
  Sænk brusehovedet i eddike i 8 timer. Fyld en stor skål eller en plastikpose, og hold brusehovedet dækket. Eddiken begynder at opløse enhver mineralopbygning omkring dyserne og inde i vandlinjen. For det bedste resultat, lad brusehovedet suge natten over.
  • Eddike er en svag syre, så den er perfekt til at blødgøre opbygningen. Brug ikke noget stærkere end det. Andre rengøringsmidler kan korrodere dit brusehoved.
 5. 5
  Skrub bruserdysen med en tandbørste eller et tandstikker. Brug en gammel tandbørste til at skrubbe af eventuel resterende ophobning på brusehovedets yderkanter, og kontroller derefter dysehullerne. Kig efter kalk, normalt hvid eller grøn, der blokerer hullerne. Stik et tandstikker, nål eller en anden tynd, skarp genstand i hver dyse. Hvis du rengør hullerne lige efter at dysen er gennemblødt i syre, vil ophobningen være blød nok til at skrabe væk.
  • Opbygning er almindelig og uundgåelig, så afsæt tid til at rengøre brusehovedet hver 3. måned. Hvis du ved, at du har hårdt vand, hvilket er vand, der indeholder en stor mængde mineraler, skal du muligvis rense det oftere.
 6. 6
  Fjern flowregulatoren, hvis rengøringen ikke forbedrede vandtrykket. Fjern brusehovedet fra væggen, og se derefter ind i det. Træk gummipakningen og netfilterskærmen ud, hvis du ser dem derinde. Kig efter en plastikskive med et hul i. Brug en pincet eller en papirclips til at trække den ud, og sæt derefter filterskærmen og pakningen ind igen for at samle brusehovedet igen.
  • Næsten stort set alle moderne brusehoveder har strømningsregulatorer for at reducere vandforbruget. Hvis du bor i et område, der normalt har lavt vandtryk, forvandler regulatoren vandgennemstrømningen til lidt mere end en vedligeholdelse.
  • En anden mulighed er at bore ind i regulatoren for at udvide åbningen. Den bredere åbning slipper mere vand igennem, hvilket øger trykket.
 7. 7
  Opgrader til et nyt brusehoved med bedre vandgennemstrømning. Du har muligvis købt et low-flow brusehoved ved en fejltagelse. Udskift det med et mindre brusehoved med færre eller mindre dysehuller. Ældre brusehoveder har ofte ikke strømningsregulatorer, så hvis du har en, kan det også løse problemet.
  • Mange nyere brusehoveder er reguleret for at begrænse vandforbruget. I USA skal producenter f.eks. Medtage en strømningsregulator. Hvis du ikke ønsker det, skal du enten fjerne regulatoren eller spore et gammelt brusehoved.
Der bor i lavere områder tæt på vandfaciliteter
Vandtrykket er bedre for folk, der bor i lavere områder tæt på vandfaciliteter.

Metode 2 af 3: løsning af problemer på vandlinjen

 1. 1
  Se efter knæk i vandlinjen, der fører til bruseren. Mange hjem har fleksible linjer, der løber fra ventilen i væggen til brusehovedet. Hvis dit brusebad har en fleksibel linje i stedet for stive rør, kan du se det ved at fjerne brusehovedet og vandhanen. Træk den fremad for at rette eventuelle bøjninger i den ud. Vandvarmeren i dit hjem kan også have en flettet linje, så tjek der også.
  • Problemer med VVS er lettere at håndtere, når forsyningsledningerne først installeres. Hvis du har mistanke om, at der er noget galt med linjen, skal du muligvis have nogen til at åbne muren for at se på den.
 2. 2
  Søg i dit hjem efter vandpletter fra utætte rør. Start fra bruseren, gå tilbage til, hvor vandforsyningslinjen kommer ind i dit hjem. VVS er svært at spore, når den først kommer ind i væggene, så se efter dryppende vand, vandpytter eller vandpletter. Hvis du har udsatte rør i dit hjem, såsom i kælderen, skal du inspicere dem for tegn på beskadigelse. Ring til en blikkenslager eller reparer lækager for at forbedre vandtrykket.
  • Mens du venter på en blikkenslager, kan du stoppe lækagen ved at slukke for dit hjem vandforsyning eller ved at dække det med epoxy kit. Lækager er farlige, så få dem løst så hurtigt som muligt.
  • Hvis du er usikker på, om du har en lækage, skal du finde vandmåleren. Det vil enten være, hvor hjælpelinjen kommer ind i dit hjem eller i en separat boks. Sluk for dit hjems vandventil i et par timer for at se, om måleren fortsætter med at stige.
 3. 3
  Åbn hovedafspærringsventilen, hvis den er lukket. Hovedventilen til dit hjem er typisk i din kælder eller uden for muren, hvor vandledningen kommer ind i dit hjem. Ventilen har et farvet hjul eller et håndtag, du skal dreje for at åbne det. Drej håndtaget med uret for at åbne ventilen, hvis den har et hjul. Hvis din har et håndtag, skal du sænke det, så det er vinkelret på ventilen.
  • Entreprenører lukker undertiden ventilen og glemmer at åbne den helt op igen. Hvis du for nylig har udført bygge- eller reparationsarbejde i nærheden af dit hjem, skal du kontrollere ventilen.
 4. 4
  Luk trykreduktionsventilen, hvis dit hjem har en. Se efter en ventil langs hovedvandledningen i din kælder. Det er en trekantet hætte med en skrue på. Drej skruen med uret et par gange ved hjælp af en skruenøgle, hvis du ikke kan gøre det i hånden. Test derefter vandgennemstrømningen i dit brusebad for at se, hvor meget trykket er steget.
  • Trykreducerende ventiler slides over tid. Hvis din ser gammel ud, skal du lukke for vandforsyningen og bruge en skruenøgle til at vride stikkene i dens ender.
 5. 5
  Åbn afspærringsventilen til vandvarmeren, hvis du ikke kan få varmt vand. Hvis du kan få en god strøm koldt vand, men ikke varmt vand, er dit vandvarmer skyld. Find det i det nederste niveau i dit hjem. Det vil have en kontrolventil svarende til den på hovedvandsledningen. Drej det mod uret for at åbne det, og test derefter dit brusebad.
  • Hvis ventilen er åben, kan skylning af vandvarmeren ordne det. Ellers skal du ringe til en blikkenslager for at se på den.
 6. 6
  Skyl varmtvandsbeholderen for at fjerne snavs. Hvis du ikke har ryddet varmtvandsbeholderen for nylig, kan snavs blokere rørene. Deaktiver strømmen til varmelegemet, og kør derefter en haveslange fra varmeapparatets afløb til din have. Tænd for alle varmtvandshaner i dit hjem, lad vandet løbe, indtil det kommer helt ud af slangen.
  • Hvis dette ikke virker, skal du ringe til en blikkenslager for at se på din vandvarmer. Det kan have et mere alvorligt problem.
  • Vandvarmere skal skylles mindst en gang hvert 3. år for at holde dem i funktionsdygtig stand.
Hvis en manometer viser
Hvis en manometer viser, at vandet, der kommer ind i dit hjem, er lavt tryk, skal du se, om en anden kan ordne det.

Metode 3 af 3: forbedring af kontinuerligt lavt tryk

 1. 1
  Test dit hjems vandtryk ved hjælp af en manometer. Køb en måler, og find derefter udløbet tættest på, hvor hovedvandledningen kommer ind i dit hjem. Det vil normalt være en udvendig spids, selvom det også kan være en indvendig stikkontakt, der er fastgjort til en enhed som en vaskemaskine. Drej måleren på udløbet, og tænd derefter vandet for at få en aflæsning. Hvis vandtrykket ikke er mellem 45 og 55 psi, ved du, at problemet ikke er inde i dit hjem.
  • For at gennemføre testen skal du lukke alt i dit hjem, der bruger vand. Det inkluderer ismaskiner, kørende toiletter og køleskabe. Deaktiver deres vandforsyning, eller sluk for apparaterne.
  • De fleste hardwareforretninger sælger trykmåler testkits. Du kan også få dem online.
 2. 2
  Ring til din forsyningsselskab, hvis vandtrykket er lavere end normalt. Hvis en manometer viser, at vandet, der kommer ind i dit hjem, er lavt tryk, skal du se, om en anden kan ordne det. Kontakt din lokale regerings vandafdeling eller din tjenesteudbyder. De kan muligvis løse problemet ved at udskifte gamle forsyningsrør, rette lækager eller tage andre skridt til at forbedre deres service. Det afhænger af dit område, og hvor dit hjem er placeret.
  • For en bedre idé om, hvad der er skylden, så spørg dine naboer, hvis de også har lavt vandtryk. Hvis de også har problemer, så er det byens skyld.
  • Din kommunale udbyder beslutter muligvis ikke at løse problemet. I så fald er din eneste mulighed at installere en trykforstærker.
 3. 3
  Installer en trykforstærker til at håndtere lavt tryk byvand. En trykforstærker er en tank, der forbinder til din vandledning tæt på, hvor den kommer ind i dit hus. Du skal bruge en rørskærer til at fjerne en del af vandlinjen. Tilslut derefter ledningen til trykforstærkeren ved at svejse nye rør sammen. Afslut ved at kontakte en elektriker efter behov for at tilslutte boosteren til dit hjemmets afbryder.
  • Trykforstærkere kan sprænge svage eller tilstoppede rør. Se måleren på boosteren, og juster den for at holde trykket mellem 45 og 55 psi.
  • Ring til en blikkenslager, hvis du har brug for hjælp til at installere en trykforstærker. De kan også sikre, at dit hjems vandsystem er i stand til at håndtere det øgede vandtryk.
 4. 4
  Tag brusere i off-timer, hvis alt andet fejler. Gør hvad du kan for at løse potentielle problemer i dit hjem, og prøv derefter at bruge brusebadet igen. Hvis du er sikker på, at dit hjem modtager vand med det rigtige tryk, skal du muligvis justere din tidsplan lidt. Vandtryk falder, efterhånden som flere mennesker kommer ind på forsyningslinjen. Tag brusere, når færre mennesker bruger vandforsyningen for at undgå problemet.
  • Du kan stadig opleve lavt vandtryk til tider, selv efter at du har løst problemer. Det er normalt i mange områder.
  • For eksempel, forvent ikke at få det gode vandtryk, når du har en vaskemaskine og vask i gang. Forvent også lavere tryk om morgenen og aftenen, da det er almindelige tidspunkter for andre husstande at bruge meget vand.
Der normalt har lavt vandtryk
Hvis du bor i et område, der normalt har lavt vandtryk, forvandler regulatoren vandgennemstrømningen til lidt mere end en vedligeholdelse.

Ekspertråd

Der er 3 hovedårsager til lavt tryk i et brusebad:

 • Brusehoved: Tænd for både varmt og koldt vand. Hvis de begge kommer langsomt ud, er problemet sandsynligvis dit brusehoved. Fjern det og rens skærmen for at fastgøre trykket.
 • Ventil: Hvis du har masser af koldt tryk og lavt varmt tryk, kan problemet være inde i selve ventilen. Det betyder, at der er snavs fanget inde i håndtaget, hvor du kræver vandet.
 • Rørledning: Hvis ingen af dem løste problemet, har du muligvis ophobning i dit rør, der begrænser vandgennemstrømningen.

Tips

 • Hvis du er i tvivl om, hvor problemet er eller har brug for at udføre vedligeholdelse af dit vandsystem, skal du ringe til en blikkenslager. De kan hjælpe dig med at udføre reparationer uden risiko for skader på dit hjem.
 • Det vandtryk, du kan forvente i dit hjem, ændres afhængigt af hvor du bor. Vandtrykket er bedre for folk, der bor i lavere områder tæt på vandfaciliteter.
 • Hvis du bor på landet, er godt vand en bedre mulighed end hjælpelinjer. Den vandpumpe i brønden kan forårsage lavt tryk når den bryder ned.
 • Hvis dit brusehoved lækker, skal du pakke teflontape rundt om enden af brusearmen, inden du fastgør brusehovedet til det.

Advarsler

 • Forøgelse af vandtrykket kan forårsage mange problemer for dit hjemmevandsystem. For meget tryk fører til sprængte rør, så arbejd på egen risiko, og få en blikkenslager til at overvåge installationen af trykforstærkeren.

Ting, du har brug for

Rengøring og udskiftning af et brusehoved

 • Håndklæde
 • Tang med glideforbindelse
 • Skruenøgle
 • Skål eller taske
 • Eddike
 • Gammel tandbørste eller tandstikker

Løsning af problemer på vandlinjen

 • Nye rør
 • Epoxy kit
 • Flettede vandslanger

Forbedring af kontinuerligt lavt tryk

 • Haveslange
 • Vandtryksmåler
 • Trykforstærker
Lignende artikler
 1. Hvordan fikser man en hængende tagrender?
 2. Hvordan fikser man et hul mellem gulvet og væggen?
 3. Hvordan reduceres gulvstøj?
 4. Hvordan rengøres polyurethangulve?
 5. Hvordan designer jeg brugerdefinerede gulvmåtter til at fremme din virksomhed?
 6. Hvordan installeres trætrapper?
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail