Dette websted bruger cookies til at analysere trafik og til at tilpasse annoncer. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. For mere information besøg vores privatlivspolitik.

Hvordan laver man abstrakt kunst?

Photoshop eller et andet digitalt kunstsoftwareprogram til at fremstille abstrakt digital kunst
Du kan bruge Inkscape, Photoshop eller et andet digitalt kunstsoftwareprogram til at fremstille abstrakt digital kunst.

Hvis du nogensinde har set på abstrakt kunst og tænkt "Jeg kunne gøre det," er det tid til at give det en hvirvel. Abstrakt kunst kan være utrolig sjov og befriende at skabe. Du kan lave et abstrakt maleri ved at dryppe, tape linjer eller lægge lag med maling. Men abstrakt kunst er ikke begrænset til maleri! Du kan lave abstrakte skulpturer med ler, aluminiumsfolie eller tråd. Du kan lave en Calder-inspireret mobil eller tage abstrakte fotografier. Begynd at udforske, og have det sjovt!

Metode 1 af 4: maling af et abstrakt kunstværk

 1. 1
  Channel jackson pollock med et drypmaleri. Læg dit lærred eller papir på gulvet. Dyp en pind eller tørret pensel ned i vandig maling, og vend malingen over lærredet. Det vil falde i interessante splatters og mønstre. Læg en masse maling på din pensel for at få en stor plask, eller svirp din børste let for at lave små dråber. Brug forskellige farver maling og dryp og dryp lag.
  • Beskyt dit gulv med en dråbe, før du lægger lærredet ned. På den måde drypper du ikke maling på dit gulv!
  • Pollock brugte meget flydende alkydemalmaling til at lave sine berømte drypværker, men enhver form for udvandet maling fungerer.
 2. 2
  Opret et geometrisk design med malertape. Læg strimler af malertape over dit lærred. Mal i mellemrummene mellem båndlinjerne. Du kan udfylde hvert rum med forskellige enkeltfarver, male en farve over hele lærredet eller male forskellige farver overalt! Vent på, at malingen er tør, og skræl båndet af.
  • Du vil have blanke striber på dit lærred. Du kan enten male dem en farve eller lade dem være tomme.
 3. 3
  Mal frihånd, lag forskellige farver og teksturer. Du behøver ikke bruge en drypmetode eller malertape til at skabe et abstrakt maleri. Du kan bruge en almindelig pensel. Start med at dække lærredet med en farve maling. På den måde bliver du ikke skræmt af et tomt lærred. Lav lodrette og vandrette mærker og buede linjer i andre farver for at tilføje stykket dybde.
  • Varier den tykkelse, hvormed du anvender maling for visuel interesse.
  • Prøv at have et fokuspunkt i maleriet eller et sted, hvor øjet hviler på, da det vandrer rundt i maleriet. Dette får dit maleri til at føles komplet.
 4. 4
  Eksperimenter med forskellige strukturer i din sammensætning. Et abstrakt maleri kan organiseres, selvom det ikke repræsenterer noget særligt. En struktur kan hjælpe med at lede øjet gennem maleriet. Du kan få øjet til at følge en trekantet sti ved at have tre store punkter. Du kan have en radial struktur ved at have en flok linjer, der kommer fra et enkelt punkt.
  • Prøv at bruge alfabetets bogstaver, som L, H, S og Z, som interessante strukturer til dit maleri.
 5. 5
  Kom ind i strømmen og have det sjovt. Et abstrakt maleri behøver ikke at repræsentere noget særligt, men det kan også inspireres af noget: dit humør, et landskab, vejret, en sang. Nogle abstrakte kunstnere beskriver deres maleriproces som en salig form for flow, hvor de er helt koncentreret om balancen mellem farver og linjer i deres komposition. Andre oplever det mere som en spontan dans.
  • Begræns distraktioner i dit malerirum for at komme ind i et stille, omhyggeligt flow.
  • Hvis du vil have dit maleri mere energisk og spontant, så prøv at lægge lidt musik og male på rytmen!
Brug et digitalt kunstprogram til at lave abstrakt kunst
Brug et digitalt kunstprogram til at lave abstrakt kunst.

Metode 2 af 4: Fremstilling af abstrakte skulpturer

 1. 1
  Brug aluminiumsfolie til at skabe en abstrakt skulptur billigt. Du behøver ikke have adgang til fancy kunstforsyninger for at komme i gang med at lave en abstrakt skulptur. Krøllet aluminiumsfolie har en iøjnefaldende struktur og en skinnende glans. Du kan dreje det i lange slanger, rulle det i glat kompakt, kugler eller lade det være halvt krøllet for et interessant udseende.
  • Du kan sprøjte maling din aluminiumsfolie skulptur, uanset hvilken farve du kan lide, når du har formet den. Husk bare at altid spraymale et godt ventileret sted.
 2. 2
  Form ler til en abstrakt 3-dimensionel form. Du kan bruge hurtigbage eller lufttørre polymer ler, som Sculpey. Eller hvis du har adgang til en fyringsovn, kan du bruge keramisk ler. Form det til enhver form, du vil. Du kan prøve at starte med en grundlæggende form, som en terning eller en kugle, og skære stykker ud.
  • Hvis du bruger polymer-ler, skal du bage det på et bageplade i ovnen ved den temperatur og tid, der anbefales på pakken.
  • Hvis du bruger lufttør ler, skal du bare lade det sidde natten over i et godt ventileret rum.
  • Hvis du skulptureret med keramisk ler, bliver du nødt til at bisque det i en ovn, male det med glasur og derefter foretage en endelig fyring.
 3. 3
  Prøv din hånd på en trådskulptur for et mere udfordrende projekt. Drej omridset af en form med ledning med fingrene. For at forbinde formen, vikles ledningen tæt rundt om den anden ende. Lav en grundlæggende form som en trådcirkel, og vikl derefter tyndere ledninger omkring den for at gøre den 3-dimensionel og tilføje detaljer. Brug en tænger til at trimme ledningen og stram forbindelserne.
  • Du kan bruge kobber, messing eller ståltråd til at lave din trådskulptur.
  • Ståltråd er den mest robuste og sværeste at bøje, så kobber og derefter messing.
  • Wire kommer i forskellige tykkelser, kaldet målere. Vælg den tykkelse, der passer til dit projekt.
  • Du kan spraymale din skulptur, når du først har lavet den. Så når du vælger din slags ledning, skal du bekymre dig mindre om ledningens farve end for dens fleksibilitet.
Hvis du nogensinde har set på abstrakt kunst
Hvis du nogensinde har set på abstrakt kunst og tænkt "Jeg kunne gøre det," er det tid til at give det en hvirvel.

Metode 3 af 4: Oprettelse af en abstrakt mobil

 1. 1
  Skær 5 cirkler ud af værktøjsfolie med en sakse. Dette er det første skridt til at lave en abstrakt mobil som Alexander Calder. Calder er berømt for at lave smukke abstrakte mobiltelefoner, der skifter i luften. Du kan lave dine egne ved at suspendere cirkler af værktøjsfolie på kobbertråd.
  • Cirklerne skal have diametre på 5 centimeter (5,1 cm), 6 centimeter (6,4 cm), 8 centimeter (7,6 cm), 9 centimeter (8,9 cm) og 10 centimeter (10 cm).
  • Du kan bruge en lerpen til at præge mønstre på cirklerne.
 2. 2
  Skær 4 længder af 16 gauge kobbertråd. Ledningerne skal have længderne: 15 centimeter (15 cm), 23 centimeter (23 cm), 30 centimeter (30 cm) og 38 centimeter (38 cm). Du bruger ledningen til at suspendere dine foliecirkler.
 3. 3
  Brug en syl til at slå et hul i den mindste foliecirkel. Anbring foliecirklen på et stykke skum, og slå derefter igennem, så du ikke stikker et indryk i dit bord. Stans hullet ca. 1 centimeter (0,64 cm) ind fra cirkelens kant.
  • Hullet skal være lille, lige stort nok til at passe ledningen igennem.
 4. 4
  Skub en kobbertråd gennem hullet. Når den er igennem, skal du bøje ledningen to gange, 90 grader, som en hæfteklammer, og slå et andet greb for at sætte det igennem. Skub ledningen igennem, og bøj den fladt med en tænger. Nu er ledningen fastgjort til cirklen.
  • Gør det samme med den næststørste cirkel i den anden ende af kobbertråden, så ledningen holder en foliecirkel i hver ende.
 5. 5
  Anbring en foliecirkel på hver af de længere ledninger. Gentag trinene med at stanse et hul med en syl og tråde ledningen igennem. Bøj ledningen tilbage, og stans et andet hul for at passe ledningen igennem.
  • Nu har du tre ledninger med 1 disk på hver og en ledning med 2 diske.
 6. 6
  Find balancepunktet for den mindste ledning, og lav en løkke der. Tag fat i ledningen let med en tang, og find det punkt, hvor den ikke vælter til højre eller venstre. Det er balancepunktet.
  • Lav en løkke ved afbalanceringspunktet ved at vikle ledningen omkring dine runde tænger.
 7. 7
  Træk den næste længste ledning gennem løkken, og gentag. Når du har fastgjort den næste længste ledning, skal du finde dens afbalanceringspunkt og lave en løkke der for at hænge den næste. Fortsæt, indtil du har samlet hele mobilen.
  • Hver ledning vil suspendere den nedenfor, hvor foliediskene ser ud til at flyde.
Male en farve over hele lærredet eller male forskellige farver overalt
Du kan udfylde hvert rum med forskellige enkeltfarver, male en farve over hele lærredet eller male forskellige farver overalt!

Metode 4 af 4: udforskning af andre abstrakte kunstformer

 1. 1
  Brug et digitalt kunstprogram til at lave abstrakt kunst. Du kan bruge Inkscape, Photoshop eller et andet digitalt kunstsoftwareprogram til at fremstille abstrakt digital kunst. Start med en baggrundsfarve, og læg derefter lagmærker eller former i forskellige farver og tykkelser.
  • I digitale kunstprogrammer kan du lave perfekte figurer med meget lige linjer, meget lettere end du kunne frihånd, og du kan udfylde dem på én gang med et malingsspandværktøj.
 2. 2
  Tag abstrakte fotografier. Selvom fotografier fanger virkelige ting i verden, kan du tage fotografier, som seerne synes er abstrakte, hvis de ikke kan genkende emnet på billedet. For eksempel, hvis du tager et virkelig zoomet ind fotografi af et stykke stof eller en dam, vil krusninger og skygger se ud som abstrakt kunst. Dette kaldes "at fjerne referencen", fordi seeren ikke har nogen henvisning til at bedømme, hvad det er, de ser på.
  • Flyt dit kamera, mens du tager billedet for at oprette et sløret, uigenkendeligt billede, eller tag et indzoomet billede af en bevægelig genstand, som et tog, der kører forbi.
  • Du redigerer billedet digitalt, efter at du har taget det, for at gøre det mere abstrakt. Skru mætning eller kontrast op. Jo mere du fikler med dit foto, jo mindre genkendeligt bliver det.
 3. 3
  Skriv abstrakt poesi ved at fokusere på lyde, ikke betydninger, af ord. Abstrakte digte lyder godt, men de fortæller ikke nødvendigvis en historie. De bruger måske meget rim og alliteration. Digtet kan få dig til at forestille dig en række levende billeder, som er smukke, men ikke rigtig giver mening.
  • Prøv at vælge et tilfældigt ord og tænk så mange ord som muligt, der rimer med det.
  • Den bedste måde at begynde at skrive abstrakt poesi på er at læse det! Få en digtebog fra biblioteket, eller læs nogle digte online.
  • Skriv en liste over specifikke visuelle ting, du har bemærket i de sidste par uger, som "lampelygte på vandpyt" og " rød knap på min søsters sweater." Omarranger dem, så de danner et digt.
  • Spil et spil, hvor du skriver en normal sætning, og skift derefter hvert større ord til at være det modsatte. For eksempel, hvis du lige skrev: "Jeg vågner op til lyden af blå fugle og smiler," kan du skifte det til: "Du sover ned til farven på røde hunde og græder." Snart har du noget, der ikke giver meget mening, men stadig skaber en forvirret slags billede i din læser.

Ting, du har brug for

Maling af et abstrakt kunstværk

 • Akrylmaling
 • Lærred
 • Pensel
 • Malerens tape

At lave abstrakte skulpturer

 • Ler
 • Glasur
 • Sølvpapir
 • Tråd (kobber, messing eller stål)

At lave en abstrakt mobil

 • Værktøjsfolie
 • Utility saks
 • Awl
 • Trådtang
 • Lerpennen

Udforskning af andre kunstformer

 • Software til digital kunst
 • Kamera
Lignende artikler
 1. Hvordan man maler en rose?
 2. Hvordan prissætter man håndværk til salg?
 3. Sådan hænger du en Ribba-ramme?
 4. Hvordan indrammes et oliemaleri?
 5. Hvordan indrammes en plakat?
 6. Hvordan indrammes et lærred?
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail