Dette websted bruger cookies til at analysere trafik og til at tilpasse annoncer. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. For mere information besøg vores privatlivspolitik.

Hvordan man maler panelvægge?

Tør derefter trimmen ned for at fjerne løst støv
Tør derefter trimmen ned for at fjerne løst støv. Dette giver dig mulighed for at male trimmen, så den passer til væggene.

Det kan være dyrt at fjerne panelvægge eller lægge gipsvæg op over dem, men det kan være en god løsning at male dem! Du bliver nødt til at forberede væggene til maling ved at sikre, at de er rene, slibes enhver finish af væggene og udfylde revner og huller. Når væggene er klargjort, skal du prime dem for at sikre, at malingen sætter sig fast. Skær først med en pensel, og rul derefter primer på resten af væggen. Når primeren er tør, gentager du hele processen med maling.

Del 1 af 3: Forbered dine vægge til maling

 1. 1
  Tør væggene ned. Dyp en blød klud i lunkent vand, og ring den derefter ud, indtil den er fugtig, men ikke gennemblødt. Start øverst på din væg i hjørnet af rummet og tør den ned fra loftet. Hvis du har særligt snavsede pletter på væggen, skal du muligvis gå over det et par gange.
  • Hvis der er pletter på din væg, især forårsaget af fedt, skal du bruge en specialiseret pletfjerner for at slippe af med dem. Følg anvisningerne på den fjerner, du vælger. Når du har fjernet de andre pletter, skal du tørre væggene ned med en fugtig klud.
 2. 2
  Fyld eventuelle sømhuller. Se efter eventuelle sømhuller eller andre fordybninger eller ufuldkommenheder i din væg. Fyld hver af dem med sprøjtemasse. Skub en smule sammensætning op på din finger, og dypp den derefter ned i hullet. Når forbindelsen er tør, skal du bruge sandpapir med en mellemlang korn (60 til 100 korn) til at slibe forbindelsen ned, indtil den flugter med væggen.
 3. 3
  Sand paneler med 100-sandpapir. Brug et 100-korn sandpapir, der er fastgjort til enten en slibestang, slibeblok eller orbitalslibemaskine til at slibe dine vægge. Slib dem ikke helt ned til bare træ - lige nok til at overfladen på væggen føles ru.
  • Brug sikkerhedsbriller og en papirmaske, der dækker din mund. Dette forhindrer noget af støvet i at irritere dine øjne eller lunger.
  • Du vil muligvis lægge plastfolie eller presenninger ned for at beskytte dit gulv mod støv, mens du slibes. Du kan også tape plastfolie eller presenninger over døråbningerne for at forhindre støv i at komme ud og komme ind i andre rum. Du kan også dække eller fjerne rummets møbler.
  At malingen sætter sig fast
  Når væggene er klargjort, skal du prime dem for at sikre, at malingen sætter sig fast.
 4. 4
  Slib trimmen, hvis du skal male den. Afhængigt af hvilken farve du maler din træpanel, vil du muligvis også male din beklædning igen. Brug et 100-sandkornpapir til let at pudse trimmen i det rum, du maler. Tør derefter trimmen ned for at fjerne løst støv. Dette giver dig mulighed for at male trimmen, så den passer til væggene.
 5. 5
  Ridser revner ved bundpladen og omkring vinduer og døre. Efterhånden som træpanelerne ældes, kan det krumme og skabe mellemrum mellem panelet og baseboardet. Du skal udfylde et af disse huller med caulk. Du skal også se efter huller omkring vinduer og døre og eventuelle andre revner i væggen. Fyld hver af disse med caulk og lad det tørre helt, mindst 12 timer.
 6. 6
  Brug malere tape og slip klude for at beskytte rummet. Du skal dække gulvet i det rum, du maler med plastikdråber. Disse fås i de fleste hjemmeforbedringsbutikker. Du kan også bruge plastpræparater, hvis du har nogen. Brug malertape til at skabe en barriere mellem hvor du maler og hvor som helst du ikke vil have maling.
  • Når du anvender malerenes tape, skal du sørge for at placere den lige ved kanten af det sted, hvor malingen skal gå. For eksempel, hvis du maler helt ned til trimmen, skal du lægge malerenes tape på den øverste kant af trimmen. Dette lader dig male panelet helt ned, men beskytter din trim.
 7. 7
  Vælg en rulle med en medium lur. Når du ruller malingen på væggen, vil du sikre dig, at malingen kommer ind i alle rillerne på panelet. En malingsrulle med en medium lur skal være lang nok til at gøre det. Udseende for valser med luv, der er omkring 3/8 i (0,95 cm) lange.
  • Du kan få disse typer ruller fra de fleste boligforbedringsbutikker. Hvis du er i tvivl om længden af lur, skal du bede en medarbejder om hjælp.

Del 2 af 3: Priming af paneler

 1. 1
  Brug vandbaseret primer til paneler i massivt træ. Hvis du har paneler i massivt træ, skal du bruge en vandbaseret primer. Det forhindrer skader på træet. Du kan finde vandbaseret primer i de fleste hjemmeforbedringsbutikker i malingssektionen.
  • Kontroller kanterne for at afgøre, om paneler er af massivt træ. Hvis du ser vækstringe på kanterne af panelerne, har du massivt træ.
  • Du kan vælge at bruge en tonet primer, der matcher den malingsfarve, du har valgt. Dette kan give dig lidt mere dækning og kan betyde, at du ikke behøver at bruge så meget maling.
  Slibning af malingsjobbet mellem lagene skal fjerne eventuelle klumper
  Slibning af malingsjobbet mellem lagene skal fjerne eventuelle klumper, du ikke kunne få med din pensel.
 2. 2
  Brug en shellakbaseret primer til finérpaneler. Hvis din beklædning er finer, er en shellakbaseret primer bedre. Det vil hjælpe malingen bedre med at klæbe til panelerne. De fleste hjemmeforbedringsbutikker har shellakbaseret primer i malingssektionen.
  • Du kan se, om dine vægge er finér, ved at se på kornmønsteret. Hvis kornmønsteret gentages i store sektioner, er det sandsynligt, at dine vægge er finer. Ægte træ ville have en større variation.
 3. 3
  Forbered dig på at skære i med primer. Brug en 5,1 cm vinklet pensel til at skære i hjørnerne af rummet. Hæld ca. 5,1 cm maling i en malingsbakke eller spand. Dyp børsten op til 0,67 i grunden. Anbring derefter den længere side af børsten, så den flugter mod hjørnet af væggen, du maler.
  • Hvis du maler kanten af væggen, skal du holde børstens længere kant lodret langs kanten. Hvis du maler i loftet eller bundpladen, skal du holde den lange kant vandret mod væggen.
 4. 4
  Mal en 5,1 cm (2 tommer) primerstrimmel. Med den længere side af børsten flad mod hjørnet af væggen børstes på en 5,1 cm (2 tommer) primerstrimmel. Bevæg dig lodret langs væggen, begyndende øverst, hvis du maler kanten af væggen. Mal vandret, hvis du maler øverst på væggen langs loftet eller bundpladen.
  • Gentag denne proces, indtil du har en 5,1 cm bred strimmel maling langs kanten af væggene og loftet. Dette gør det lettere at derefter rulle primer på resten af væggen.
  • Hvis du bemærker, at primeren klumper sig sammen i kanterne mellem panelerne, skal du stryge nedad med kanten med din pensel. Det skal udjævne primeren.
 5. 5
  Rul på 2 lag primer. Når du har skåret i kanter og hjørner, skal du bruge din rulle til at påføre 2 lag primer. Hæld ca. 3 i (7,6 cm) primer i en malingsbakke. Rul derefter din rulle ind i den, og belæg hele rullen. Rul rullen mod den tørre afsats på din malingsbakke for at fjerne overskydende primer, så din rulle ikke drypper. Rul derefter primeren på væggen i lodrette strimler, og sørg for at komme primer ind i kanterne mellem panelerne.
  • Du bliver nødt til at lade primeren tørre helt mellem applikationer. Din dåse med primer skal fortælle dig nøjagtigt, hvor længe du skal vente mellem frakkerne, men det er normalt mindst et par timer.

Del 3 af 3: maling af paneler

 1. 1
  Skær ind med dit valg af maling. Følg den samme proces som med primeren, skåret ind med din valgte malingsfarve. Dette hjælper dit malingjob med at se mere professionelt ud, da du ikke behøver at klemme din rulle ind i hjørnerne af rummet.
  • Afhængig af den valgte farve og den originale farve på dine vægge, har du muligvis brug for 2 eller 3 lag maling. Du skal anvende så mange frakker, selv hvor du skærer i. Ellers kan panelet vise sig på dine kanter.
  Det kan være dyrt at fjerne panelvægge eller lægge gipsvæg op over dem
  Det kan være dyrt at fjerne panelvægge eller lægge gipsvæg op over dem, men det kan være en god løsning at male dem!
 2. 2
  Rul et lag maling på væggen. Når du er færdig med at skære i rummet med maling, kan du påføre resten af malingen med en rulle. Start ved kanten af dine udskæringer, og rul malingen i store lodrette strimler. Sørg for, at malingen kommer ind i kanterne mellem paneler.
  • Hold den pensel, du brugte til at skære, i nærheden af dig under dette trin. Hvis du bemærker, at maling klumper sig sammen i kanterne mellem paneler, skal du stryge ned med penslen. Dette fjerner den overskydende maling og får din væg til at se glat ud.
 3. 3
  Lad væggen tørre helt, før den slibes let mellem lagene. Slibning af malingsjobbet mellem lagene skal fjerne eventuelle klumper, du ikke kunne få med din pensel. Vent på, at dit malearbejde er helt tørt, normalt natten over. Brug 100-sandpapir på en slibestang eller orbitalslibemaskine til let at slibe væggene. Tør væggene ned med en fugtig klud efter hver slibningsrunde.
  • Bær sikkerhedsbriller og en ansigtsmaske af papir, mens du slibes. De kan forhindre, at støv kommer i øjnene eller munden og irriterer dig.
 4. 4
  Gentag maling og slibning, indtil du har den ønskede farve på dine vægge. Det tager sandsynligvis 2 eller 3 lag maling, før træpanelerne dækkes helt. Hvis panelet er mørkere, kan det tage mere. Lad det sidste lag maling tørre natten over, og fjern derefter malernes tape og presenninger. Du kan også udskifte møbler på dette tidspunkt.
Lignende artikler
 1. Hvordan måles pumpehjulets diameter?
 2. Hvordan skæres stål?
 3. Sådan slibes metal?
 4. Hvordan skæres kulfiber?
 5. Hvordan bruges loddefluks?
 6. Hvordan opvarmes og påføres lodde?
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail