Dette websted bruger cookies til at analysere trafik og til at tilpasse annoncer. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. For mere information besøg vores privatlivspolitik.

Hvordan laver man ostebabka?

Når babka-dejen er dækket med ostefyldet
Når babka-dejen er dækket med ostefyldet, skal du begynde at rulle den op som en gelérulle, startende med den lange ende.

Babka er en traditionel europæisk sød gærkage, der ofte nydes som dessert, morgenmad eller endda en snack. Mens den klassiske version normalt indeholder kanel eller chokolade, tilbyder en ostebabka en rig, cremet fyldning, der tager det til et andet niveau. Forberedelse af ostebabka involverer ikke at vente på, at dejen hæver sig et par gange, men det er ikke så svært at lave - så længe du blander og ruller dejen op, kan du mestre denne kage på ingen tid.

Ingredienser

Dej

  • 1 pakke (0,25 oz. / 7 g) aktiv tørgær
  • 1 knivspids sukker
  • 0,5 kop (118 ml) varmt vand
  • 0,5 kop (113 g) usaltet smør, smeltet
  • 0,25 kop (50 g) sukker
  • 1,5 teskefulde (9 g) salt
  • 2 teskefulde (10 ml) vanilleekstrakt
  • 0,75 kop (177 ml) lunken mælk
  • 3 æg
  • 4 kopper (500 g) universalmel, opdelt

Fyldning

  • 1,5 kopper (640 g) flødeost
  • 0,33 kop (66 g) sukker
  • 1,5 spsk (22 g) creme fraiche
  • 1 æg
  • 1 tsk (5 ml) vanilleekstrakt
  • 0,5 tsk (2 g) citronskal
  • 2 spsk (28 g) smør, smeltet

Del 1 af 6: forberedelse af gærblandingen

  1. 1
    Tilsæt det varme vand i en skål. For at aktivere gæren skal du blande den med vand. Fyld en lille skål med 0,5 kop (118 ml) varmt vand og placer den i midten af dit arbejdsområde.
    • Vandet skal være 43°C, så det er varmt nok til at aktivere gæren.
  2. 2
    Drys gæren og sukkeret over vandet og rør godt. Når du har fyldt skålen med varmt vand, drys 1 pakke (0,25 oz. / 7 g) aktiv tørgær og en knivspids granuleret sukker over den. Rør blandingen godt for at hjælpe gæren med at opløses.
    • Hvis du har en større beholder med aktiv tør gær, skal du bruge 2,5 teskefulde (7 g).
  3. 3
    Lad blandingen sidde, indtil den bliver skummende. Når du har omrørt gærblandingen sammen, lad den stå i ca. 10 minutter. Du ved, at den er klar til at blandes i dejen, når den begynder at skumme.
Du kan erstatte flødeost, hvis du foretrækker det
Du kan erstatte flødeost, hvis du foretrækker det.

Del 2 af 6: Blanding af dejen

  1. 1
    Bland smør, sukker, salt, vanilje, mælk, æg og lidt mel. Tilsæt 0,5 kop (113 g) smeltet, usaltet smør, 0,25 kop (50 g) sukker, 1,5 teskefuld (9 g) salt, 2 teskefulde (10 ml) vanilleekstrakt, 0,75 kop (177 ml) lunken mælk, 3 æg og 1 kop (125 g) universalmel til en stor skål. Rør blandingen sammen, indtil den er helt blandet.
    • Mælken skal være mellem 98 og 41°C (37 og 41°C).
    • Hvis du foretrækker det, kan du erstatte æggene med ægerstatning.
  2. 2
    Omrør gærblandingen. Når de øvrige ingredienser er kombineret, hældes gærblandingen i skålen. Bland godt, indtil det er helt blandet ind.
  3. 3
    Tilsæt det resterende mel. Når du har omrørt gærblandingen i dejen, begynder du gradvist at blande de resterende 3 kopper (375 g) mel i. Arbejd lidt ad gangen, omrør godt, indtil melet er helt inkorporeret, inden du tilsætter mere. Fortsæt blandingen, indtil der dannes en klæbrig dej.
    • Du kan bruge en elektrisk mixer eller stand mixer til at blande dejen op, hvis du har problemer med at røre den i hånden.

Del 3 af 6: Håndtering af dejen

  1. 1
    Ælt dejen på en melet overflade. Når din dej er kommet sammen, skal du dreje den ud på en let melet overflade. Brug rene hænder til at ælte det i ca. 10 minutter, eller indtil det bliver glat og elastisk.
    • Hvis du foretrækker det, kan du ælte dejen i en stativblander med fastgørelsen af dejkrogen på plads.
  2. 2
    Læg dejen i en overdækket skål. Når du har æltet dejen, indtil den er glat, skal du sætte den i en skål, der er let smurt med smør. Vend dejen en gang, så den er belagt med smør på begge sider, og dæk dejen med plastfolie.
    • Det hjælper med at arbejde dejen i en rund eller kugleform, før du tilføjer skålen.
    • Dejen udvides, så sørg for at skålen, du placerer den i, er stor nok til at den fordobles i størrelse.
  3. 3
    Lad dejen hæve, indtil den er fordoblet. Når du har dækket skålen, skal du placere den i et varmt område og lade den hæve ved stuetemperatur, indtil den er fordoblet i størrelse. Det tager cirka 1 til 2 timer.
Når du har dækket dejrektanglet med det smeltede smør
Når du har dækket dejrektanglet med det smeltede smør, skal du også sprede ostefyldet over det.

Del 4 af 6: Fyldning af babka

  1. 1
    Pisk alle påfyldningsingredienserne sammen undtagen smørret. For at fylde ostefyldet til babkaen tilsættes 1,5 kopper (640 g) blødgjort flødeost, 0,33 kop (66 g) sukker, 1,5 spsk (22 g) creme fraiche, 1 æg, 1 teskefuld (5 ml) vanilleekstrakt og 0,5 tsk (2 g) citronskal i en stor skål. Brug en elektrisk mixer på medium hastighed til at slå ingredienserne sammen, indtil de er glatte.
    • Du kan erstatte flødeost, hvis du foretrækker det.
  2. 2
    Rul dejen til et rektangel. Når dejen er fordoblet i størrelse, vend den ud på en let melet overflade. Brug en kagerulle til at rulle den ud i et 51 cm x 41 cm (51 cm x 41 cm) rektangel med den lange side vendt mod dig.
    • Hvis du ikke har en kagerulle, kan du bruge en tung cylindrisk genstand, såsom en vinflaske, termokande eller krukke, til at rulle dejen ud.
  3. 3
    Spred smøret over dejen. Når dejen rulles ud i et rektangel, skal du tage 2 spsk (28 g) smeltet smør og børste den over dejen med en konditorbørste. Sørg for at dække hele dejens overflade med smøret.
    • Hvis du ikke har en konditorbørste, kan du bruge et stykke pergament eller vokspapir foldet ind i en strimmel til at påføre det smeltede smør på dejen.
  4. 4
    Tilsæt ostefyldet over smørret. Når du har dækket dejrektanglet med det smeltede smør, skal du også sprede ostefyldet over det. Brug en spatel til forsigtigt at dække hele dejen.

Del 5 af 6: Formning af babka

  1. 1
    Smør en bundpande. For at bage babkaen skal du bruge en bundtpande. Smør det indre af panden let med smør for at sikre, at babkaen ikke sidder fast efter bagning.
    • Du kan bruge nonstick-madlavningsspray til at smøre bundtpanden, hvis du foretrækker det.
    • Du kan også bruge brødpander til babkaen; Det kan dog være nødvendigt at skære dejen i halve og placere den i to separate pander.
  2. 2
    Rul dejen op og drej den i et reb. Når babka-dejen er dækket med ostefyldet, skal du begynde at rulle den op som en gelérulle, startende med den lange ende. Når det er rullet tæt, skal du dreje det 6 til 8 gange for at danne et reb.
    • Drejning af dejen er valgfri, selvom det giver babka et mere dekorativt look.
  3. 3
    Klem enderne lukket, og læg dejen i gryden. Når du har rullet og snoet babkaen, skal du bruge fingrene til at klemme enderne sammen og forsegle dem. Derefter anbringes dejen i den smurte bundtform, så den danner en cirkel.
  4. 4
    Dæk panden og lad dejen hæve. Når babka-dejen er arrangeret i gryden, skal du dække den løst med plastfolie. Lad den hæve, indtil den næsten fordobles i størrelse igen, hvilket skal tage cirka 1 time.
    • Det hjælper med at placere dejen et varmt sted, når du venter på, at den hæver sig.
Tilbyder en ostebabka en rig
Mens den klassiske version normalt indeholder kanel eller chokolade, tilbyder en ostebabka en rig, cremet fyldning, der tager det til et andet niveau.

Del 6 af 6: Bagning af babka

  1. 1
    Forvarm ovnen. For at sikre, at ovnen er varm nok til at bage babkaen, skal du forvarme den. Når babkaen næsten er færdig med at stige, skal du indstille temperaturen til 177°C og lade den forvarme helt.
  2. 2
    Bag babkaen, indtil den er gyldenbrun. Når ovnen er forvarmet, skal du placere panden inde. Lad babkaen bage, indtil den er dyb gyldenbrun, hvilket skal tage cirka 40 til 50 minutter.
    • Du kan teste babkaens doneness ved at indsætte en kageprøver eller tandstikker i midten; det kommer rent ud, hvis babkaen er færdig med at bage.
  3. 3
    Lad babkaen sidde i panden i 5 minutter. Når babkaen er færdig med at bage, skal du fjerne den fra ovnen. Lad det køle af i panden i minutter uden at prøve at fjerne det.
  4. 4
    Afkøl babkaen helt, inden du skærer den. Når babka er afkølet i gryden i et par minutter, skal du forsigtigt dreje det ud på et trådkølestativ. Lad det køle af i mindst 2 timer, inden det skæres i skiver og serveres.
    • Opbevar resterende babka i en lufttæt beholder i køleskabet. Det skal forblive frisk i 3 til 5 dage. Lad det sidde ved stuetemperatur i 15 til 20 minutter, eller opvarm det kort, inden du spiser resterne.

Tips

  • Du kan tilføje hakkede valnødder og / eller rosiner til ostefyldet, hvis du vil.

Ting, du har brug for

  • Lille skål
  • Træske
  • 3 store skåle
  • Plastfilm
  • Elektrisk mixer
  • Kagerulle
  • Konditorbørste
  • Gummispatel
  • Bundt pan
  • Trådkølestativ
Lignende artikler
  1. Hvordan laver man Havarti-ost?
  2. Hvordan laver man ostebiter?
  3. Hvordan laver man omelet uden æg?
  4. Hvordan laver man skorpeløs quiche?
  5. Hvordan laver man grøntsags- og ostepiche?
  6. Hvordan laver man mandelmælk yoghurt?
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail